Deze winkel verkoopt alleen lokale producten

In één oogopslag de mooiste lokale en zo duurzaam mogelijk geproduceerde producten naast elkaar: iedereen die in Den Haag woont kan zijn hart ophalen. De nieuwe winkel The Hague’s Finest verzamelt en verkoopt uitsluitend producten van Haagse makers.

De winkel is een mengelmoes van alles wat gecreëerd wordt in de stad. Een aantal merken kennen we (bijna) allemaal, zoals verzorgingsmerk Naïf en wasmiddel van Seepje. Maar er liggen ook hele lokale producten in de schappen: potjes honing van een lokale imker, een aantal Haagse biertjes en gembersoda van Scheveningse cocktailshakers. Binnenkort vind je ook zwamtapenade van de Haagse Zwam en een kookboek in de winkel. Op het verlanglijstje staat nog de grootste collectie Haags vinyl met muziek van onder andere Di-rect.

3 categorieën

The Hague’s Finest is een idee van Lex Rijkers Meinen. Hij is ook curator en deelt de spullen in drie categorieën in: ‘Daily’ voor dagelijks gebruik, zoals eieren en shampoo, ‘Culture’ voor kunst en boeken en ‘Lifestyle’ voor spullen in huis of bijvoorbeeld kleding. Bij elk product vind je informatie over de maker en zijn of haar product. Lex ziet The Maker Store in de Amsterdamse Hallen als groot voorbeeld. Dat is een bruisend centrum voor mode, kunst, horeca, cultuur en ambacht. Als het aan Lex ligt, wordt The Hague’s Finest dat ook.

Uitbreiden

The Hague’s Finest zit voorlopig drie maanden gevestigd op Gravenstraat 1. Daarna wil Lex graag uitbreiden, vertelt hij aan de Haagse krant ‘Den Haag Centraal’. Hij denkt eraan om de drie categorieën apart uit te rollen, ‘Daily’ is bijvoorbeeld interessant op wijkniveau. In december gaat The Hague’s Finest buiten oliebollen bakken en er komt een baristawedstrijd aan. Genoeg te doen dus.

Wat vind jij van een winkel met lokale producten? Zit er ook zo’n winkel bij jou in de buurt? Laat het ons weten in een reactie! 

Over de schrijver

3 reacties op “Deze winkel verkoopt alleen lokale producten”

  1. Ook bij ons in Antwerpen bestaat de zin om te beginnen met een winkel met lokaal geproduceerde voedingswaren. Voorlopig is dit nog een webshop maar als er partners worden gevonden die mee willen instappen dan ligt een fysieke winkel in het verschiet.
    Hebben jullie ook cijfers van aantal bezoekers uit Den Haag of van elders? Hoeveel producenten doen mee?

  2. Altijd voorstander van lokale producten. Die verkoop ik dan ook zelf in mijn winkel in Helmond,naast regionale en Nederlandse producten. Ons assortiment bestaat uit FairTrade, duurzame, handgemaakt, gerecyclede en/of biologische producten. En daardoor hebben naast de lokale/regionale producten ook internationale producten in ons assortiment. Wel allemaal verantwoord natuurlijk.

  3. Super leuk dit soort initiatieven! In Utrecht heb je UtrechtMade. Eerst een online platform voor makers uit Utrecht. Inmiddels ook met fysieke winkel in de binnenstad.

Reacties zijn uitgeschakeld.