Londons liefdesmuur inspireert tot anti-rellen lied

Nog altijd gaat er in Engeland geen dag voorbij zonder dat er wordt verwezen naar de afschuwelijke rellen in London vorig jaar augustus. Zo was deze week de millionairsdochter Laura Johnson uitgebreid in het nieuws,  omdat ze tijdens de rellen besloot om (samen met wat ongure vrienden) “gratis” een grote TV mee naar huis te nemen…
Gelukkig is er ook leuk nieuws: een anti-rellen liedje van straatmuziekant Jamie West is in korte tijd vreselijk populair geworden. De bron van zijn tekst voor dit liedje is even ingenieus als inspirerend.

 
Vlak na de rellen werden de geplunderde winkels dichtgetimmerd met grote houte planken. Bij sommige winkels kregen deze muren al snel een nieuwe bestemming: bezorgde buurtbewoners plaatsten allerlei Post-it briefjes op de zogenaamde Love Wall (“liefdesmuur”). Nadat Jamie de honderded briefjes had gelezen kwam hij tot zijn liedje ‘Put your Love letters up’. Hij maakte er een video bij, de clip werd gefilmd in Clapham Junction, een van de ergst getroffen wijken in London.
Bekijk hier de videoclip van Jamie West:

Lees ook: van Londons achterstandswijk tot voorbeeldige zonnebuurt

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020