Low Car Diet campagne voor duurzaam woon-werkverkeer van start

Foto: Website Low Car Diet
Foto: Website Low Car Diet

Gisteren zijn meer dan 100 bedrijven en meer dan 1000 medewerkers begonnen met het Low Car Diet. Van 10 september tot en met 10 oktober kijken werknemers en werkgevers hoe het dagelijkse vervoer van huis naar werk goedkoper, meer ontspannen, schoner en gezonder kan. Het doel van het Low Car Diet is om zoveel mogelijk bedrijven en organisaties op een positieve manier kennis te laten maken met duurzame mobiliteit en ze te ondersteunen bij de implementatie in de bedrijfsvoering. Hoe? Door deelnemers een maand lang gratis gebruik te laten maken van onder andere deelauto’s, de fiets, de trein en vergaderruimtes. 

Het aantal duurzame kilometers wordt per bedrijf en per deelnemer bijgehouden voor een competitie. Hiervoor dienen de deelnemers vooraf, tijdens en na Low Car Diet een checklist in te vullen. Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, worden de uiteindelijke winnaars bekend gemaakt die relatief de meeste duurzame kilometers hebben afgelegd. Het Low Car Diet is een samenwerking van Urgenda met o.a. NS, Arriva, Connexxion, Veolia, Greenwheels, Regus en Ministerie IenM.

Meer weten of er achter komen wat je zelf kunt doen om duurzamer van je huis naar je werk te reizen? Kijk op de website van Low Car Diet voor tips, uitleg blogs ervaringen en nog veel meer.

Over de schrijver