Lowtech koelkast zonder stroom spaart energie & eten

Foto: savefoodfromthefridge.com / Jihyun Ryou
Foto: savefoodfromthefridge.com / Jihyun Ryou
Veel voedsel dat we in de koelkast bewaren, hoort er eigenlijk niet in thuis. Dat geldt voornamelijk voor verschillende soorten fruit en groenten. Die kunnen beter buiten de koelkast bewaard worden op een manier die bij de specifieke groente of fruit past. Dat zegt de journalist Kris de Decker. Hij baseert zich op de Koreaanse ontwerper Jihyun Ryou, die afstudeerde aan de Nederlandse Design Academy in Eindhoven. Zij ging luisteren naar oudere mensen en vertaalde hun kennis over het bewaren van voedsel in een hedendaags design.
Wortels kunnen het beste in zand bewaart worden. Groentes als courgettes en paprika’s kunnen beter boven wat water bewaard worden, om zo het dagelijkse waterverlies te compenseren?
Maar hoe doe je dat? Jihyun Ryou maakte verschillende ontwerpen die op een muur gehangen kunnen worden of op een tafel gezet. Dankzij deze ontwerpen blijft groente en fruit langer goed, en kan de koelkast zeker de helft kleiner.
Lees het hele artikel op lowtechmagazine.be
Een video over de lowtech koelkast:

Over de schrijver

1 reactie op “Lowtech koelkast zonder stroom spaart energie & eten”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020