hetkanWel-blogger Rozemarijn bouwt aan een eetbaar bos in Frankrijk. Op een stuk grond van 20 hectare in de Dordogne probeert ze, samen met haar partner, de principes van permacultuur in de praktijk te brengen. Ook in haar Haagse achtertuin tuiniert ze er op los. Op hetkanWel doet ze verslag van haar belevenissen Γ©n schrijft ze over βgezonde voeding van grond tot mondβ.
EΓ©n van mijn favoriete wintersalades. Lekker en ook erg makkelijk. Als je zorgt dat je veldsla in je tuin of vensterbank hebt staan en altijd zoβn pakje voorgekookte bietjes in huis hebt, kan je altijd snel een slaatje maken!
IngrediΓ«ntenΒ (voor 2p)
- 2 gekookte bietjes, gepeld
- 2 handjes (naar eigen inzicht) veldsla en/of rucola
- 1 augurk
- Grie (geitenkaas feta)
- Pijnboompitjes, of zonnebloem- en pompoenpitten en/of sesamzaad
Voor de dressing
- 2 el olijfolie (Ik heb ooit een flesjeΒ olijfolie met bergamotΒ gekocht; eerlijk gezegd heb ik steeds gedacht dat het met citroen was, maar nu ik het etiket goed lees is het bergamot. Dat maak ik althans vanΒ condimento al bergamotto.Β De latijnse naam verklaart dat gelukkig weer:Β Citrus bergamia.Β Maar ik wou maar zeggen: die is hier superlekker in).
- 1 el appelciderazijn (of citroensap)
- 1 tl tamari (+ evt. 1/2 tl kelp)
- 1 tl roosvicee of honing
- Facultatief maar erg lekker: beetje gembersap (gewoon even raspen op een fijne rasp en dan hoeveelheid van een flinke tl boven de dressing uitknijpen)
- Facultatief: knoflook
- Facultatief: heel fijngesneden peterselie
Bereiding
Dressing maken, veldsla goed wassen en uit laten lekken, bieten in blokjes snijden, grie in blokjes snijden, augurk in plakjes snijden, pitjes even roosteren, en dan alles door elkaar husselen, pitjes erop, lekker!
Lees ook
Blijf jong met zuurkool
Waarom dierlijke producten soms onmisbaar zijn
Vegetarisch dieet: niet natuurlijk
2 reacties op “Luchtig eten: recept voor heerlijke bietensalade”
En nog redelijk van het seizoen ook.
Dat ziet er wel heel erg lekker uit! Ik ga het vanavond uit proberen.
Reacties zijn uitgeschakeld.