Maak je pc groener en mooier!

Geen geld (over) voor een nieuwe design pc? Hoeft ook niet. Je oude pc kan niet alleen sneller en efficiënter werken, hij kan ook veel mooier. Hoe?
Op de inmiddels bekende donderdag ‘Doe het zelf op 11-11’ staan op verschillende locaties mensen klaar om je pc onder handen te nemen. In Mycom winkels brengen ze ‘m technisch weer in topconditie. Maar wil je je laptop of pc ook mooier of persoonlijker: een kunstenaar pimpt ‘m voor je!

Helen Roeten is kunstenaar en een van de initiatiefnemers van de ‘Doe het zelf op 11-11’-dag. Zij ontwerpt pc-pimpconcepten met andere kunstenaars: “We maken je computer fantastisch kleurrijk met bijvoorbeeld mozaïek. Weg met die saaie grijze kasten! Of we plakken er een prachtig patroon van ragfijn uitgesneden hout op. We zijn ook nog bezig met –milieuvriendelijke- stickers. Het is echt heel inspirerend wat er allemaal verzonnen wordt.”

Op de –hieronder- genoemde locaties is een computerexpert van HCC aanwezig om de broodnodige upgrading te verrichten. Ze zorgen onder andere voor energiezuinige instellingen waardoor je langer kunt doen met je huidige pc. Klik hier voor een beschrijving wat er onder andere gedaan wordt. Als extraatje loop met een mooiere pc de deur weer uit! :))
En het kost je –bijna- niks: slechts een kleine, ter plekke af te spreken, bijdrage voor de gebruikte materialen. Zo kun je weer een tijdje voort met je oude, trouwe pc.

Wanneer: donderdag 11 november
Wat:
‘Vergroen je pc’ en ‘Pimp je pc’

Waar en hoe laat:13.00-17.00 uur (op de Duurzaamheidsmarkt)
Stadhuis Almere
Stadhuisplein 27
1315 HS Almere

Waar en hoe laat:16.00 tot 21.00 uur:
Oudegracht 345 (werfkelder)
3511 PD UTRECHT

Alleen ‘vergroen je pc’:
Waar en hoe laat:
Alle vestigingen van MyCom

Let op: er komen nog locaties bij. Hou Hetkanwel.nl in de gaten! 🙂

Oproep: zijn er kunstenaars (met eigen ruimte) die willen meedoen aan dit duurzaamheidsproject op 11 november? Het levert je een leuke dag, goede ontmoetingen en eeuwige dankbaarheid (van ons) op! Interesse? Mail naar [email protected]

Lees ook:

Upgrade je oude pc: goed voor milieu en je portemonnee

Doe het zelf op 11-11: Vergroen je pc!

Groene elektronica: minder gif in tv’s, recycling blijft zorg

Over de schrijver

2 reacties op “Maak je pc groener en mooier!”

  1. Ik spuit mijn kasten altijd met acrylspray in. Laten we er niet omheen draaien: we gaan allemaal dood aan kanker. Kanker, kanker en nog eens kanker. Je krijgt gewoon kanker van alles en iedereen, maar nog net niet zo erg dat je binnen vijf minuten na blootstelling komt te overlijden. Zie het als pollonium, je bent niet meteen ziek, maar pas de volgende dag komt de koude kermis. Een zendmast van dat perfecte blokkerige grauwe plaatje, Digitenne, daar mag je niet in klimmen, dan ga je koken. Op honderd meter afstand krijg je kanker, maar dat valt toch niemand op, want dat krijg je pas na 3 jaar.

Reacties zijn uitgeschakeld.