Maak van je dag een kleurplaat

Dolphin Wave Mandala1Soms, als ik een hele drukke week heb, dan ren ik van Haarlem naar Amsterdam, van vrijwilligerswerk naar premiereparty en dan moet ik zes stukken op een dag schrijven. En dan kan het zomaar voorkomen dat ik blokkeer. Dan komt er niets meer uit mijn handen. Geen kek geschreven stukje, geen enthousiaste lach en ook mijn creatieve brein laat me dan genadeloos in de steek.

Ik kreeg van vriendin Clau vandaag een grappig citaat doorgestuurd: “Sluit je af van je omgeving, luister naar de wind en wees voor eventjes weer kind…” Nu is dat nooit zo mijn probleem geweest, dat innerlijke kind en ik gaan over het algemeen hand in hand. Als ik met de kinderen van mijn broers ben, voel ik me direct weer vier. Ik ren, vlieg en doe spelletjes. Maar het aller- allerliefste kleur ik. Met het tongpuntje tussen mijn lippen, zit ik ingespannen te tekenen bij broer Matthijs aan de keukentafel. Over mijn tekenkunsten is niet veel te schrijven, behalve dat mijn nichtje van zeven mooiere tekeningen maakt. Ik vergelijk de mijne dus liever met die van mijn neef van drie. Mijn schoonzusje, zelf een creatief knutsel- en tekenwonder, heeft al eens hoofdschuddend gekeken naar mijn tekeningen. “Jij tekent altijd hetzelfde.” Ik heb blij geknikt en begon aan het volgende prinsesje onder de paddestoel. (Inderdaad het énige dat ik teken…)

Wat ik wél merk van die creatieve momenten met mijn broeders nageslacht, is dat mijn hoofd er Lekker Leeg van word. Gelukkig hoef ik nu geen kabouters en prinsessen meer te tekenen, want ik heb een tip gekregen die me beter ligt. ‘Het inkleuren en tekenen van Mandala’s helpt je om de waan van de dag even achter je laten. Gewoon eindeloos kleuren en genieten van het nu.

Ik haal vast mijn kleurpotloden en stiften uit de kast.
Misschien lijken mijn tekeningen dan ook net zo goed als die van mijn getalenteerde nichtje.

5 gedachten over “Maak van je dag een kleurplaat”

  1. Jaaah ook ik kleur mandala’s in! Kreeg de tip van een collega en je word er zo heeerlijk rustig van…Tis dat ik in de trein zit en mijn vilststiften thuis liggen want ik krijg spontaan zin om te kleuren!

  2. Onze leerlingen mogen ze wel eens maken, als ze hun taken allemaal af hebben. Ze vinden het heerlijk! Nooit geweten, dat er meer achter stak!

    Waar N&S toch niet goed voor zijn 😉

    Ik wens jullie een fijn en creatief paasweekend.

    P.S. Kun je geen paasmandala’s maken???

Reacties zijn gesloten.