Test: Maakt kurkuma je tanden witter?

Kurkuma
Onlangs lazen wij dat je van poetsen met kurkuma wittere tanden krijgt. Nu houden wij wel van een test en is een stralende glimlach natuurlijk nooit weg. We pakten dus snel het kurkumapoeder erbij en probeerden het uit! 

Het recept

Het recept dat wij probeerden was:
– 1 eetlepel kokosolie
– 1 theelepel kurkuma
Mix dit tot een pasta en poets hier je tanden mee. Laat het een paar minuten zitten, niet schrikken van je gele gebit!, en poets daarna je tanden met gewone tandpasta.

Het resultaat: tanden witter?

Onze redacteur Maartje probeerde dit recept drie dagen uit. Het resultaat?

Voor_Tanden
Mijn Tanden Voor De Test…

Na_Tanden
En Mijn Tanden Na De Test…

Zien jullie verschil? Nou ja, wij dus ook niet echt. Daarnaast is het niet vies maar zeker ook niet super lekker om met dit mengsel je tanden te poetsen. Tijd dus om iets anders te proberen!

Andere tips!

Waar zouden je tanden dan wel witter van kunnen worden? We vonden deze tips:

 • Wrijf je tanden in met de binnenkant van een sinaasappelschil. Wacht een paar minuten en poets dan je tanden. Sla hier zeker niet in door want teveel zuur op je tanden tast je glazuur aan!
 • Meng baking soda met een beetje citroensap en breng dit op je tanden aan. Laat het een minuutje zitten en poets daarna je tanden.
 • Verbrand een boterham, stamp het poeder fijn en poets hier je tanden mee.

Hebben jullie zelf een geslaagd een recept om je tanden witter te maken? Deel het hieronder dan vullen we dit blog aan!

Over de schrijver

14 gedachten over “Test: Maakt kurkuma je tanden witter?”

 1. Na 3x poetsen met kurkuma & kokosolie kan ik me voorstellen dat je nog niets ziet. Voor serieuze tests iets langer volhouden…
  En de andere tips met fruit zijn absoluut niet aan te raden. Fruitsappen zijn zuur en kunnen het tandglazuur aantasten

 2. Goedkoop en effectief tandooeder. Twee delen zuiveringszout (natriumbicarbonaat/bakingsoda) mengen met één deel tafelzout. Ook goed voor het tandvlees.

 3. Zelf heb ik het ook wel eens thuis geprobeerd met citroen sap.. brrr. Nee dat is zo smerig en het gaf hetzelfde resultaat als met de kurkuma: geen verschil! Ik denk dat tanden bleken bij een tandarts oid een betere optie is.

 4. IK heb een tijdje aan oil pulling gedaan, waardoor ik echt wittere tanden kreeg. Het is spoelen met kokosvet ( olie bij warm weer ), het is ook heel goed voor je gezondheid. Het ontgift ons lichaam.
  Zie oil-pulling.

 5. Na 1 keer gepoetst te hebben is het resultaat inderdaad niet of nauwelijks zichtbaar. Ik heb zelf voor een langere periode 1 a 2 keer per week met kurkuma gepoetst en het had zeker een positief effect.
  Ik mengde de kurkuma met een beetje water in plaats van kokosolie.

 6. ik heb altijd geleerd dat zuur fruit je tandglazuur zacht maakt, en dat je dan juist niet meteen mag poetsen, maar 20 minuten moet wachten tot je glazuur weer hard is, anders kun je gaatjes poetsen in je glazuur. Van meteen poetsen worden je tanden misschien wel witter, maar of dat goed is?? ik zou het toch even bij de tandarts navragen!:-)

  1. Inderdaad Rene,
   Is geen aanrader om je tanden met citroensap en bakingsoda te poetsen, tandartsen waarschuwen juist om voorzichtig te zijn met zuur & poetsen, je molt er namelijk je tandglazuur mee, en dat groeit helaas nooit meer aan…Ik zou dit zeker even checken bij een aantal tandartsen!

   1. Klopt Laura, heel slechte aanrader. Als je citroen inneemt, moet je je mond gelijk spoelen. Overigens sowieso slecht voorbeeld. Hoe kun je een wit gebit nog witter maken. We zijn geen Gerard Joling. Alsof dit ene voorbeeld de waarheid is.

 7. Je kunt om je tanden witter te maken ook norit tabletten gebruiken, maal drie tabletten fijn en vermeng het met een beetje water, poets hier je tanden mee en laat het vijf minuten zitten, spoel goed je mond en poets het nog even na met een klein beetje tandpasta, regelmatig herhalen.
  groetjes van Tina Nieborg

  1. Klopt, hoewel het makkelijker is om actieve kool te gebruiken. Dat is het hoofdingrediënt van Norit en het zit in capsules. Die zijn makkelijker te openen dan tabletten te vermalen zijn.

Reacties zijn gesloten.