Magneet Festival verkoopt bobbles

BobbleHet Magneet Festival in Amsterdam is het allereerste festival in Nederland waar je geen water meer kunt kopen. In het kader van duurzaamheid koop je als bezoeker eenmalig een bobble en daarna kun je onbeperkt zuiver water drinken tijdens je verblijf. De bobble is een herbruikbare waterfles die je kraanwater zuivert terwijl je drinkt. Het flesje heeft een recyclebaar koolstoffilter. Het resultaat: kwalitatief goed water met een zuivere smaak. 

De koolstof in het filter verwijdert chloor en organische bacteriën uit het drinkwater. Er zijn verschillende tappunten verspreid over het festival, waar de bobble bijgevuld kan worden met kraanwater. Eén fles is goed voor 300 flesjes water van een halve liter. Lekker voordelig dus, want voor de fles betaal je eenmalig € 11,95.

Leave no trace
Het Magneet Festival probeert zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en vervuiling tot een minimum te beperken. Dit komt terug in de afkomst van eten en drinken, sponsoren, afvalverwerking en het ‘leave no trace’ principe. Initiatiefnemer van het festival Jesse Limmen: “Dit houdt in dat we de bezoekers aansporen om het terrein net zo achter te laten als dat ze het aantroffen, oftewel zonder sporen op het terrein en zonder een grote afvalberg. De herbruikbare flesjes van bobble sluiten dus perfect aan bij dit principe!”

Over Magneet Festival

MagneetHet hele Magneet Festival is gebaseerd is op crowdsourcing, co-creatie en duurzaamheid en is onder andere geïnspireerd door het Amerikaanse festival Burning Man; een festival waarbij het publiek invloed heeft op het programma. Doordeweeks is het festivalterrein gratis toegankelijk. Een dagkaart voor één van de dagen in het weekend kost 20 euro. Een weekend passe-partout kost 45 euro zonder, of 75 euro met camping. Het festival duurt nog tot 11 september.

Over de schrijver

3 reacties op “Magneet Festival verkoopt bobbles”

  1. Gewoon drinkwater, lijkt me betrouwbaarder dan winkelwater en – als je dat belangrijk vindt – belast het milieu veel minder! Nu alles "eerlijker" en vooral "leuker" moet worden, lijkt dat nauwelijks te tellen.

  2. "het allereerste festival waar je geen water kunt kopen" Weinig histories besef, tot voor kort was dat HEEL gewoon.
    "koop je als bezoeker eenmalig een bobble" KOPEN? Hoe duurzaam is zo'n wegwerp verpakking?
    "koolstof in het filter verwijdert chloor en organische bacteriën" Heb je ook "anorganische bacteriën" of wil de schrijver indruk maken? Wat is er mis met ons drinkwater?
    Is het echt zo moeilijk om je in Nederlands te uiten?

Reacties zijn uitgeschakeld.