Make orgasm, not war

Het wordt tijd dat we de liefde weer in praktijk brengen, vinden de mensen achter globalorgasm.org. Zij organiseren de Annual Synchronized GlobalOrgasm for Peace Day: als morgen zoveel mogelijk mensen tijdens een orgasme even aan de wereldvrede denken, geeft dat het energieveld van de aarde een positieve boost. Ik geloof er niet zo in — maar het lijkt me niet veel onzinniger dan de nieuwste plannen van Bush

“WHY? To effect positive change in the energy field of the Earth through input of the largest possible surge of human energy a Synchronized Global Orgasm. There are two more US fleets heading for the Persian Gulf with anti-submarine equipment that can only be for use against Iran, so the time to change Earth’s energy is NOW!” (bron: globalorgasm.org)

Energievelden, positieve energie, tantra, wereldveranderende meditatie — het is allemaal bijgeloof overgoten met een zoete semi-wetenschappelijke suikerlaag. Maar er zijn meer mensen die zich er schuldig aan maken. Bush bijvoorbeeld. Hij denkt dat de problemen in Irak op te lossen zijn met meer soldaten. Klinkt dat niet als een sprookje?

De VS moeten de zaken in Irak anders aanpakken. Alan Krueger, een professor aan Princeton University denkt dat het beleid van de VS de oorzaak is van terrorisme. Met name de aanwezigheid van soldaten in het Midden Oosten motiveert zelfmoord terroristen. Aanslagen zijn een gevolg van politieke spanningen, en niet van armoede. Maar zolang Bush president is, denk ik niet dat er wezenlijke wijzigingen in het beleid komen. Vrede stichten, respect tonen voor lokale verhoudingen, inzien hoe complex problemen zijn, dat zijn zaken die niet passen in het schema van simpele oplossingen van Bush.

De war on terror kan alleen met een positief beleid worden gewonnen, vinden de mensen achter globalorgasm.org. Make love not war. Daarin geven zelfs wetenschappers hen gelijk…

Over de schrijver

17 reacties op “Make orgasm, not war”

  1. Wat voor kritiek ook allemaal loop te spuien peter, ik geloof dat jij fantastische kwaliteiten hebt. Je brengt een zekere luchtigheid op deze blog. Voel je ajb niet ‘aangerand’ in je goede gevoel over jezelf door wat ik te zeggen heb. Niemand.

  2. Ik ben verder dan sommigen en anderen zijn weer verder dan ik. Maar dat doet er niet zo toe. Iedereen leeft zijn eigen leven. Vergelijk jezelf maar met jezelf. Kijk of er iets in jezelf is wat je niet meer aanstaat, en verander het dan. Leef je visie. Iedereen doet het, sommigen besteden er aandacht aan. Sommigen hebben hun visie (grotendeels) zelf ontwikkeld, velen gebruiken (grotendeels) de visie die ze hebben gekregen van hun omgeving. Waar het om gaat is dit: Kinderen van christenen die opgroeien worden veelal christen. Kinderen van moslims worden moslim. Atheistische kinderen worden atheist. Waar is het kind? Het kind wordt niet geleerd zijn eigen pad te kiezen. Het kind wordt niet gewezen op de veelheid aan paden. Nee, alleen het eigen pad wordt getoond en de rest het liefst afgeschermd. Leer je kinderen en je vrienden om zelf kritisch na te denken over waar ze zijn, en laat ze zelf ontdekken waar ze heen willen. Daar zou onze maatschappij zeer bij gebaat zijn.

  3. dat filmpje duidt maar weer aan dat het kennelijk de mannen zijn die te hard rijden 😉 ik zou er niet op reageren, maar als ze nou een lekkere kerel neerzetten…

  4. @peter: aha :). Maar weet je, als we van lachen iets onfatsoenlijks zouden maken zouden mensen zich aangerand voelen als je in het openbaar zou lachen.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020