Man bouwt minihuisjes voor daklozen met afval

De kunstenaar Gregory Kloehn heeft een bijzonder doel voor zijn leven gevonden: hij bouwt minihuisjes voor daklozen, gemaakt van afval.

Kloehn leeft in Oklahoma (USA) en was bezig met het bouwen van een minihuisje als hobbyproject. Toen er echter een dakloze bij hem aanklopte, besefte Kloehn dat deze vrouw, genaamd Wonder, het huisje dat hij aan het bouwen was bijzonder goed kon gebruiken. Sinds deze ontmoeting bouwde Kloehn een tiental huisjes waar daklozen nu gebruik van maken.

Gregory Kloehn hebben we eerder gezien op hetkanWel. Hij leefde namelijk luxeus in een minihuis dat hij zelf gemaakt had van een afvalcontainer, wat wij (en velen met ons) een inspirerend verhaal vonden. Nu neemt hij zijn voorliefde voor afval en huisjes een stap verder, en bouwt hij minihuisjes voor daklozen uit afvalmaterialen.

De huisjes zijn niet veel groter dan een kleine bank. Maar voor daklozen die anders in een kartonnen doos of in een bosje moeten liggen, is dat ruimte genoeg. Bovendien zijn de huisjes voorzien van wielen, zodat als het nodig is de eigenaar het huisje mee kan nemen. De basis voor de huisjes wordt meestal gevormd door pallets, maar Kloehn verwerkt allerlei materialen in de huisjes. De deur kan bijvoorbeeld een oude koelkastdeur zijn. Een raam kan in een vorig leven dienst hebben gedaan als wasmachinedeur.

Zoals je kunt zien in de foto’s worden de minihuisjes kleurrijk geschilderd en ook van mooie details voorzien. Hier zie je een aantal foto’s van Kloehn en zijn huisjes:

Id 53307

Kloehn hoopt dat hij zijn missie kan voortzetten met een aantal vrijwilligers, zodat hij meer daklozen kan helpen.

Meer foto’s vind je op viralnova.com

Foto credits: Gregory Kloehn. Met dank voor de tip aan Daisy Scholte.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Gelukkig en duurzaam in een minihuis van 8 m2

Over de schrijver

2 gedachten over “Man bouwt minihuisjes voor daklozen met afval”

  1. Pingback: Man bouwt minihuisjes voor daklozen met afval | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.