Man gebruikt al jaar geen zeep en stinkt nog steeds niet

Zeep
Bron: Flickr.com – Meaduva

Schrijver Sean Bonner gelooft dat het menselijk lichaam is ontworpen om zichzelf te reguleren en dat alle hulpmiddelen als zeep overbodig zijn. Om deze reden wast hij zichzelf al ruim een jaar zonder zeep. Hij gebruikt alleen handzeep, vanwege de hygiëne.

Sean zegt dat zijn huid en haren nog nooit zo gezond hebben gevoeld. Ook beweert hij dat hij de persoon die zegt dat hij stinkt nog moet tegenkomen. Hij vertelt: “Mijn huid voelt beter. Vette en droge plekken zijn verdwenen. En het lichte roos waar ik al mijn hele leven last van heb, is weg.”

Als je haar maar goed zit
Het bewijs dat het écht werkt, kreeg Sean in de zomer. Hij ging naar de kapper, die ongevraagd zijn haar begon te wassen. Sean: “Het was te laat om te protesteren, dus ik moest het ondergaan. De twee weken erna was mijn haar een puinhoop: vol roos en onhandelbaar. Na twee weken zonder zeep waren de problemen weer verleden tijd.”

Bonner raakte geïnspireerd door een artikel op freetheanimal.com, waarin de voordelen van een zeepvrij leven worden uitgelegd. Hij probeerde het een maand. Na afloop van de maand bevielen de resultaten zo goed, dat hij het langer volhield. Op 1 januari 2011 zei hij: “Ik gebruik nu al een jaar geen zeep en ik kan me niet indenken dat ik het ooit nog anders ga doen.”

Bron: good.is, treehugger.com,boingboing.net

Lees ook:
Lachen goede kuur tegen onvruchtbaarheid
Allochtonen geven meer geld aan goede doelen dan PVV-ers en SP-ers
Groene kernenergie is mogelijk met Thorium

3 gedachten over “Man gebruikt al jaar geen zeep en stinkt nog steeds niet”

  1. Hmmm… Wel de handen wassen met een handzeep voor de hygiene maar niet de schaamstreek oksels en tenen?!

    Er zijn ook tal van goede BioLogische douche en badgels, shampoo's en natuurlijke zepen e.d. verkrijgbaar bij de natuurwinkels of via Bio-webshops… Ze kosten meestal niet meer dan nivea en lóreal e.d.

  2. Ik kan het alleen maar beamen. Ik gebruik alleen maar zeeploze producten, ook zeeploze shampoo. Alles waar zeep in zit, merk ik meteen; rood, jeuk, allergie, krabben, nou ja, niet doen dus… Overigens heeft de Body Shop een heleboel lekkere en heerlijk ruikende zeeploze producten… en komen er steeds meer en mooiere producten op de markt zonder zeep.

  3. Reactie van janet, via Hyves: "Een oude vriendin van mij haar zoontje heeft ook nog nooit met zeep gewassen. Hij heeft een hele frisse geur bij zich, zijn haar is heel zoetig van geur….Waar wachten we nog op, weg die zeep!"

Reacties zijn gesloten.