Man verdient 1 miljoen met strijd tegen spam

Spam
Bron: Flickr.com – 1514

Dagelijks circuleren er 200 biljoen spam-berichten over het internet. Iedereen ergert zich er aan, maar veel verder dan de delete-knop komen we niet. Voor Daniel Balsam was de maat vol. Hij besloot te vechten tegen spam. En met succes, want inmiddels heeft hij een miljoen verdiend met rechtszaken en onderhandse regelingen.

Misbruik van technologie
Daniel vertelt over zijn missie in MSNBC news: “Voor ik rechten studeerde, heb ik mijn MBA Marketing gehaald. Het was de marketeer in mij die zich ergerde aan de talloze spamberichten die ik dagelijks ontving. E-mail marketing kan een machtig middel zijn, maar de meeste bedrijven misbruiken de beschikbare technologie en overtreden de wet.”

Het is nog niet gemakkelijk om te vechten tegen grote bedrijven. Je moet de regels kennen. In de Amerikaanse staat Californië was er bijvoorbeeld eerst sprake van de invoer van een volledig verbod op spam, maar op dit moment blijft het bij een verbod op misleidende onderwerpregels, onjuiste kopteksten en het zonder toestemming benaderen van derde partijen. Echter, wanneer je de juiste regels kent, kan je als individueel persoon een bedrijf aanklagen.

Vechten tegen de bierkaai
Daniel kan alleen nooit de 200 biljoen spamberichten tegengaan, maar ziet zijn missie niet als vechten tegen de bierkaai: “Ik maak een kleine deuk in het spam-aanbod. Ik heb inmiddels een aantal spammers volledig buiten werk gezet, een aantal anderen moesten hun werkwijze veranderen en sommige adverteerders moesten het ongevraagd benaderen van derde partijen flink verminderen.”

Bron: msnbc.msn.com, danhatesspam.com

Lees ook:
In 2014 vliegen vliegtuigen op gras
Video: ‘Bezuinigingen kabinet leiden tot troep en hondepoep in natuur’
Wetenschapper maakt regenboogmachine

1 reactie op “Man verdient 1 miljoen met strijd tegen spam”

Reacties zijn uitgeschakeld.