Hoe doe je dat een mango snijden? Simpel en zonder waste!

Mango
Gesneden Overrijpe Mango. Foto: Eigen Archief

In navolging van mijn snij tips over de paprika en de ananas, kreeg ik de vraag van een kijker om te laten zien hoe je nu eigenlijk een mango snijdt. Vandaar dat ik vandaag in een tutorial ga laten zien hoe je mango snijdt. Dit is mango snijden met de Waste Watcher!

Hoe snijd je een mango?

* Deze tip heeft Nederlandse ondertiteling. Deze is te activeren door op het filmpje te klikken, deze af te spelen in YouTube en op het knopje te drukken dat naast het knopje van het geluid zit.

Ingrediënten:
– Mango
– Scherp mes
– Snijplankje

Mango snijden how-to
Het snijden van een mango is absoluut niet lastig. Echter, is het volgende van de volgende stappen wel noodzakelijk. Oké en nu gaan we mango snijden!

Stap 1: Leg de mango op z’n zij en snij vervolgens in één beweging de linkerkant van de mango eraf. Dit kun je doen door precies langs de pit te snijden.

Stap 2: Doe dit vervolgens ook voor de rechterkant. Zodoende heb je twee zijdes van de mango en een ‘ovaal rondje’ met de pit er midden in.

Stap 3: Pak het ‘ovale rondje’ met de pit en snij met een mes langs de buitenkanten van de schil, zodat de schil en en hett vruchtvlees los komen van de pit. Nu heb je 4 elementen: de pit, twee zijdes en een sliert met schil en mango.

Stap 4: Snij in de zijdes van de mango kleine sneetjes in de lengte. Dit zorgt ervoor dat het heel eenvoudig is om de mango uit de schil te halen.

Stap 5: Pak een lepel en lepel de mango uit de schil van de twee zijdes.

Stap 6: Je hebt ook nog een lang sliert met mango. Schraap het vruchtvlees van de schil.

Stap 7: Bewaar de pit in de vriezer. Deze kun je nog voor een ander recept gebruiken. De schillen mogen weg én het vruchtvlees van de mango gaan we opeten.

Succes!

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

4 gedachten over “Hoe doe je dat een mango snijden? Simpel en zonder waste!”

 1. Kun je anders niet verschillende manieren laten zien om een mango te snijden? Dan daar een van kiezen als de methode die voor jou het beste werkt, en dan uitleggen waarom die methode voor jou het beste werkt?

  Hartelijke groet,

  Maureen Mulder

 2. Wat een ingewikkelde manier om een mango te schillen!
  Op YouTube zijn ook filmpjes te vinden dat je het vlees er met een glas uit kunt scheppen. Ook niet aan te raden.
  Als je je mango wilt vernaggelen, probeer het gerust! Anders niet doen.

  In plaats van uitlepelen zoals in dat filmpje, kun je beter het volgende doen. in dat gedeelte waar hij de mango insnijdt in de lengte, maak daar blokjes van. Daarna de buitenkant van de mango naar binnen drukken. Dan kun je zo de vierkante mangostukjes er makkelijk afsnijden of af eten.
  Of gewoon schillen, evt met een dunschiller….Veel makkelijker. En dit pit…gewoon lekker “afkluiven”. Mijn zoon is er dol op 🙂 Mango eten is een ervaring, en dat mis ik in dat filmpje.

  Maar goed, iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Wellicht dat het anderen wel helpt. Ik weet in ieder geval dat de manier uit het filmpje voor mij niet gaat werken. En dat ik dat dus absoluut niet ga proberen.

  Hartelijke groet,

  Maureen Mulder

 3. Lekker! Alleen het Engels is erbarmelijk. Uitspraak niets meer aan te doen denk ik, maar vocabulaire: PIT betekent kuil of put. Het Engelse woord voor pit is STONE. Engelsen gaan zich dood lachen om deze uitleg.

Reacties zijn gesloten.