Manifesteren helpt je bij het realiseren van je dromen

Manifesteren is geen trucje, maar het is een manier van leven. Eigenlijk doen we ons hele leven niks anders dan het realiseren van onze dromen, alleen gebeurt dat vaak onbewust. Door het bewust te doen, geef je meer richting en kan je jouw droomleven realiseren. Het goede nieuws is, dat iedereen dat kan leren. Gewoon door te oefenen, net als bij elke nieuwe vaardigheid die je je eigen maakt. We spreken met manifestatie coach Willemijn Welten en leren de fijne kneepjes van het vak.

Stap 1: doe een wens

“Manifesteren doe je in drie stappen. Het begint ermee, dat je een intentie zet of een wens doet. Dat kan van alles zijn, van meer geld tot een huis en van verliefd worden tot meer leven vanuit je hart. Het is hierbij wel belangrijk dat je de wens in de ‘wat’ vorm formuleert en niet in de ‘hoe’ vorm. Dus in plaats van ‘ik wil 1.000 euro salarisverhoging’ wens je bijvoorbeeld ‘ik heb meer geld te besteden’. Hóe dat dan komt, is aan het universum. Misschien krijg je wel onverwacht korting op je huur, waardoor je meer geld overhoudt, betaalt een vriend(in) je koffie of krijg je onverwacht geld terug van de belasting. Laat je dus verrassen hoe je wens uitkomt.”

Stap 2: visualiseer

“Na het doen van je wens, is het zaak om te voelen hoe het is, als je wens uitgekomen is. Dat kan je doen door het te visualiseren: stel je voor dat je een hoog saldo ziet als je jouw bankrekening checkt. Welke gevoel hoort daarbij? Wellicht brengt het rust en vertrouwen: voel dat dan ook en weet dat het goed zit. Maak je visualisatie zo concreet mogelijk door al je zintuigen erbij te betrekken en blijf weg bij twijfels of ongeduld. Zodra je namelijk denkt ‘het geld staat nog niet op mijn rekening, waar blijft het?’ is dat de boodschap, die je aan het manifesteren bent.”

Stap 3: onderneem actie

“Ja, manifesteren is makkelijk. Ja, het gaat vanzelf. En ja, je zet zelf de stappen om te zorgen dat jouw wensen uitkomen. Als je bijvoorbeeld een huis manifesteert, ben jij degene die op Funda gaat kijken etc.  Welke actie dan daadwerkelijk leidt tot het uitkomen van je dromen, is vervolgens een verrassing. Het kan goed zijn, dat je jouw droomhuis vindt door een werkafspraak met een onbekende, die op dat moment ‘toevallig’ zijn huis wil verkopen, maar het nog niet op de markt heeft gezet. Leef dus vanuit het vertrouwen, dat het goed komt.”

Oefenen in manifesteren

“Net als al het andere in het leven, kun je manifesteren oefenen. Als je meteen iets groots als een huis wenst, kan de frustratie groot zijn als dat niet lukt. Bedenk dan, dat je ook niet meteen foutloos hele muziekstukken kan opvoeren als je net met pianoles bent begonnen. Of zonder problemen een uur kan mediteren als je het voor het eerst doet. Begin met het oefenen in manifesteren van kleinere dingen. Dat kan iets simpels zijn als vandaag veel lachen, lekker eten, meer tijd voor jezelf of een financiële meevaller. Vervolgens sta je open voor dat wat het universum je geeft. Een financiële meevaller kan zitten in het feit, dat iemand je koffie betaalt die dag. Meer tijd voor jezelf, kan zitten in het feit dat je de trein mist waardoor je een half uurtje in je eentje op een bankje een ijsje kan eten. Waardeer wat je krijgt en geef je over aan het leven.”

Manifesteren als levensstijl

“Manifesteren is een levensstijl zeg ik daarom. Je kunt het jezelf heel moeilijk maken door iedere keer te balen als iets niet helemaal volgens planning gaat en je bijvoorbeeld de trein mist. Maar je kan ook denken: dit is een mazzeltje. Zoek het voordeel in iedere situatie en zet vanuit daar een volgende stap. Als je voelt dat je goed genoeg bent en je vanuit vertrouwen leeft, dan kom je een heel eind.”

Wat is jouw ervaring met manifesteren? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Over de schrijver