Maria van der Hoeven: overgang naar schone energie is stil gevallen

Klondike Wind Farm 300X279
Foto: Wikimedia Commons

Een opmerkelijk geluid op het moment dat wind- en zonne-energie op het punt van doorbreken lijkt: volgens Maria van der Hoeven, directeur van het Internationale Energie Agentschap (IEA), is de overgang naar schone energie stilgevallen.
Dit blijkt uit een analyse van het Agentschap van de zogeheten “CO2 intensiteit” van energie. Met dit meetmiddel wordt gekeken hoeveel CO2 uitstoot ontstaat bij de productie van een eenheid energie. In een opinieartikel in de Huffington Post meldt Van der Hoeven: “Hoewel energie minder co2-intensief wordt in sommige sectoren en regio’s, is het verhaal van de afgelopen 20 jaar, over het geheel genomen, een van intertie. Ondanks veel gepraat door wereldleiders, en ondanks een flinke groei van hernieuwbare energie in het afgelopen decennium, is de gemiddelde eenheid van energie die tegenwoordig wordt geproduceerd net zo vies als 20 jaar geleden.”
Van der Hoeven noemt de groei in wind- en zonne-energie, en de toename van het aantal elektrische auto’s als “veelbelovend”, maar wijst er ook op dat de opslag van CO2 nodig blijft.
Lees het hele artikel op de site van Huffington Post
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Elektrische auto op zonne-energie milieuvriendelijker dan auto op biobrandstof
Huurders krijgen nu ook kans om te profiteren van zonne-energie

Over de schrijver

1 gedachte over “Maria van der Hoeven: overgang naar schone energie is stil gevallen”

Reacties zijn gesloten.