Marjolein haar tiny house mag blijven!

Hoera! Marjolein Jonker haar tiny house mag bij de GAS!Fabriek in Alkmaar blijven staan. Na een maand onzekerheid besloot de gemeente dat ze mag blijven. Zij zal de komende drie jaar samen met anderen onderzoek gaan doen naar wat het inhoudt om op deze manier te wonen. We spraken haar over de eerste maand in haar tiny house, haar bezigheden en toekomstplannen.

Heb je nu officieel toestemming om langer te blijven?

De gemeente is erg enthousiast over het projectplan. Ik heb mondelinge toezegging van een van de wethouders dat het project hoe dan ook door gaat. Het ziet er dus naar uit dat ik de voor de komende drie jaar in ieder geval een plekje heb hier, we gaan voor zeker 5 jaar!

Wat fijn, gefeliciteerd! Voor we naar de toekomst kijken wil ik graag even terug: je hebt een maand geleden de sleutels van je ‘grote’ huis ingeleverd. Hoe voelde dat?

Daar had ik echt zero moeite mee. Ik leefde al een tijdje naar mijn verhuizing toe hè? En ik wilde ook eigenlijk al jaren verhuizen dus het was een heerlijk bevrijdend moment. Het was een beetje alsof ik een oud hoofdstuk afsloot en een heel nieuw boek begon. Geen verkeerd gevoel!

Ondertussen woon je al een maand in jouw tiny house. Hoe heb je die eerste tijd ervaren?

De eerste dagen was het vooral nog een kwestie van spullen overbrengen van mijn oude naar mijn nieuwe huis. Ik heb heel veel ‘ontspuld’ maar toch gingen er nog best een paar dozen mee. Eigenlijk vind ik dat ik nog steeds te veel spullen heb. De derde dag nadat mijn huisje op zijn prachtige plekje in Alkmaar was gezet heb ik samen met mijn vriendin en Tiny House Nederland partner in crime Monique van Orden mijn matras overgebracht, waarna we ’s avonds een presentatie in Breda gaven over de Tiny House movement.
Monique zette me ’s avonds laat weer af bij mijn oude huis en ik besloot ter plekke dat ik mijn twee arme katten niet langer in dat lege huis wilde laten. Ik heb ze opgepakt, in een reismand gezet en ben naar ons nieuwe huisje gereden. Ze vonden het wel even spannend maar toen ik eenmaal in bed lag kwamen ze er lekker bij liggen spinnen en was het goed.
Het is zo’n prachtig huis geworden en ik heb een hemels plekje in Alkmaar om te wonen. Ik ben er echt diep gelukkig mee! Het huis heeft alles wat ik wens en nodig heb, en daarnaast ben ik heel veel buiten. Het is zo’n andere manier van wonen! Ik ben lekker aan het tuinieren, ik klets veel met de buren van Stichting behoud GAS!Fabriek en het Urban Earthship, ik ga even op de fiets de stad in en ben veel nieuwe recepten aan het koken in mijn spiksplinternieuwe keuken. Alles is nieuw voor me en het is fantastisch! Ik woon voor het eerst van mijn leven in een stad, maar het voelt alsof ik in een natuurgebied woon.

Dat klinkt geweldig. Ik kan me voorstellen dat je even moest bijkomen van het hele avontuur.

Ik heb wel even flink rust moeten nemen, de afgelopen maanden zijn enorm hectisch geweest. Dat kan natuurlijk niet oneindig door gaan, en ik had dan ook wat te kampen met een pittige oververmoeidheid. Maar waar kan je beter uitrusten dan op zo’n mooi groen plekje en in zo’n fijn huis? Ook mijn katten Jack en Hella vinden het hier geweldig en zijn al helemaal gewend. Hella leeft helemaal op en is haar jagersinstinct aan het herontdekken, Jack is al 17 en slaapt het liefst de hele dag op bed in de loft.
Klik hier voor het vervolg van het interview waar Marjolein vertelt waar ze allemaal mee bezig is en tips geeft voor mensen die ook klein willen wonen.
Meer weten over Marjolein? Klik dan hier voor een eerder interview, en hier voor haar site en Facebookpagina.
Ben of ken jij iemand die ook bijzonder (en groen) woont? Dan kan je ons een mailtje sturen op [email protected] Als je in het onderwerp ‘wonderlijk wonen’ zet komt het bij de juiste persoon terecht. We zijn benieuwd!
Alle prachtige afbeeldingen zijn van Marjolein in het Klein

Afbeelding: Marjolein In Het Klein
Afbeelding: Marjolein In Het Klein

Over de schrijver

4 reacties op “Marjolein haar tiny house mag blijven!”

  1. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog!

  2. Pingback: Marjolein haar tiny house mag blijven!

  3. Van harte gefeliciteerd Marjolein! Wat een mooie ontwikkeling, jij als eerste op dat veldje in Alkmaar en dat de gemeente zo enthousiast is. Mooi huisje heb je, en lekker veel zonnepanelen en veel ruimte om je heen. Als je zo leeft hoort het “groene vingergevoel” er echt bij hè!
    Ik ben benieuwd wie de andere twee zullen zijn, die met het onderzoek mee zullen doen en hoor graag het vervolg.

Reacties zijn uitgeschakeld.