Masterclass: tweedehands winkelen als een pro 

Bag it, copping it, washing it, ‘bout to go and get some compliments. One man’s trash, that’s another man’s come up. Dat is de tekst van Macklemore’s hit Thriftshop (2012). Vintage shopping heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. De verwachting is dan ook dat de tweedehands markt de komende vijf jaar meer dan verdubbelt en qua omzet de fast fashion industrie voorbijstreeft. In deze Masterclass vertellen twee specialisten hoe je tweedehands kunt winkelen als een pro.

Bestel de masterclass hier.

Interview

Samen met Anne-Ro Klevant Groen van Fashion for Good en Heleen Hülsmann van Salon Heleen Hülsmann nemen we de tweedehands markt onder de loep. Is het inderdaad een groeimarkt of een trend die weer voorbijgaat? Wat is er zo aantrekkelijk aan tweedehands kleding en is pre-owned inderdaad duurzamer dan bijvoorbeeld nieuwe kleding van duurzame merken? En hoe vind je die pareltjes die precies bij jou passen in dat groeiende aanbod van preloved kleding? En hoe zorg je er vervolgens voor dat ze fris en fruitig voor de dag komen zonder muffe geurtjes, want niet alles kan in de wasmachine.

Anne-Ro en Heleen worden geïnterviewd door Wyke Potjer van hetkanWEL. Ze delen hun ervaringen en tips, geven hun visie op de tweedehands mode en de ontwikkeling van de markt en beantwoorden vragen van de deelnemers, zodat je hierna als een ware pro jouw vintage stijl kan ontwikkelen en de mooiste items kan vinden.

Bestel de masterclass hier.

Over Anne-Ro en Heleen

Anne-Ro is communicatiemanager bij Fashion for Good en stond in 2019 in de Duurzame Jonge 100. Ze werkt al haar hele leven in de mode-industrie en maakte een paar jaar geleden de shift naar duurzame mode. Zelf koopt ze bijna alleen nog maar tweedehands mode. “Ik koop een tien of ik koop het niet. Het moet goed voelen, goed zitten, lang meegaan en echt bij me passen. Ik moet er gewoon heel blij van worden.”

Heleen verkoopt in haar Salon Heleen Hülsmann tweedehands designer labels. Binnen de modewereld is haar salon een begrip. Heleen was zo’n beetje de eerste in Nederland die tweedehands designerkleding op hoog niveau verkocht en volgens afspraak. 

Over de schrijver