Masterclass: tweedehands winkelen als een pro

Bag it, copping it, washing it, ‘bout to go and get some compliments. One man’s trash, that’s another man’s come upDat is de tekst van Macklemore’s hit Thriftshop (2012). Tweedehands en vintage shopping heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. De verwachting is zelfs dat de tweedehands markt de komende vijf jaar meer dan verdubbelt en qua omzet de fast fashionindustrie voorbijstreeft. Voor iedereen die meer tweedehands wil shoppen, maar wel wat tips kan gebruiken, organiseren wij de  masterclass tweedehands winkelen als een pro

Samen met Anne-Ro Klevant Groen van Fashion for Good en Heleen Hülsmann van Salon Heleen Hülsmann nemen we de tweedehands markt onder de loep. Is het inderdaad een groeimarkt of een trend die weer voorbijgaat? Wat is er zo aantrekkelijk aan tweedehands kleding en is pre-owned inderdaad duurzamer dan bijvoorbeeld nieuwe kleding van duurzame merken? En hoe vind je die pareltjes die precies bij jou passen in dat groeiende aanbod van preloved kleding? En hoe zorg je er vervolgens voor dat ze fris en fruitig voor de dag komen zonder muffe geurtjes, want niet alles kan immers in de wasmachine.

Op al deze vragen en meer gaan experts Anne-Ro en Heleen in tijdens de Masterclass Tweedehands Winkelen als een pro, op 24 november om 20.00 uur. Wees erbij en schrijf je in.

Anne-Ro is communications director bij Fashion for Good en stond in 2019 in de Duurzame Jonge 100. Ze werkt al haar hele leven in de mode-industrie en maakte een paar jaar geleden de shift naar duurzame mode. Zelf koopt ze bijna alleen nog maar tweedehands. “Ik koop een tien of ik koop het niet. Het moet goed voelen, goed zitten, lang meegaan en echt bij me passen. Ik moet er gewoon heel blij van worden.”

Heleen verkoopt in haar Salon Heleen Hülsmann tweedehands designer labels van hoge kwaliteit, die uit recente collecties komen en niet ouder zijn dan drie jaar. “Mensen doen zoveel miskopen, er hangen kasten vol mee, met de labels er nog aan. Ik zorg er op mijn manier voor dat die kleding een tweede leven krijgt, maar ik hoop dat mensen die miskopen in de toekomst niet meer doen, bij zichzelf durven te blijven en kopen wat echt bij hen past, los van alle trends.”

Anne-Ro en Heleen gaan met elkaar in gesprek. Ze delen hun ervaringen en tips, geven hun visie op de tweedehands mode en de ontwikkeling van de markt en beantwoorden vragen van de deelnemers, zodat je hierna als een ware pro jouw tweedehands stijl kan ontwikkelen en de mooiste items kan vinden.

Praktische zaken

Datum: 24 november 2020

Tijd: 20.00 – 21.00

Kosten: 9,90

Schrijf je nu in voor de masterclass tweedehands winkelen als een pro.

HetkanWEL. het boek

Anne-Ro is één van de gamechangers die we interviewden voor het boek hetkanWEL. Voor een groener, eerlijker en leuker leven. Hierin deelt ze haar ervaringen en tips met vintage shopping. Meer weten? Lees hier alles over het boek en als je wilt, kan je het hier natuurlijk ook meteen bestellen.

Over de schrijver