Mattel brengt kale barbie uit voor kinderen met kanker

Bron: Tracheotomy Bob (Flickr.com)

Al vanaf haar begin in 1959 is Barbie een omstreden figuur. Haar imago is de afgelopen jaren steeds veranderd door verschillende rassen en culturen op te nemen. In 2004 scheidde ze zelfs van haar Ken. En nu gaat Barbie kaal voor het goede doel. De maker van Barbie, Mattel, heeft aangekondigd dat er een haarloze vriendin van Barbie zal worden ontwikkeld. Zij zal uitsluitend verkrijgbaar zijn in Amerikaanse en Canadese ziekenhuizen waar kinderen met kanker behandeld worden en geconfronteerd worden met haarverlies.
Steun bij verwerken
De beslissing kwam door het lobbyen van een Facebook-groep met de naam ‘Beautiful en Bald Barbie’. Binnen enkele uren na oprichting had deze groep al duizenden fans. Beckie Sypin en Jane Bingham zijn de oprichtsters van de groep. Beckie’s 12-jarige dochter verloor al haar haar na chemotherapie. Beckie: “We hopen dat een kale Barbie kinderen met kanker, en andere ziekten waar ze kaal van worden, kan steunen in het verwerkingsproces.” Jane verloor al haar haar tijdens behandeling voor Non-Hodgkin: “Eén van de belangrijkste redenen dat we met de campagne zijn gestart, is kale vrouwen en kinderen in staat te laten zijn om uit te gaan in het openbaar zonder dat ze iets over het hoofd moeten dragen. Dus geen petjes, pruiken of sjaals. Hun schoonheid en eigenwaarde is niet afhankelijk van hun haar.”
Kale GI Joe
Inmiddels zijn er naar aanleiding van de originele campagne nieuwe ideeën voor kale poppen. Zo denkt men erover ook een kale GI Joe te maken, voor jongens met haaruitval. Daarnaast kondigde speelgoedfabrikant MGA Entertainment in februari aan dat ze een lijn met kale ‘Bratz’ en ‘Moxie Girlz’ poppen gaan produceren. Voor elke verkochte pop doneert MGA een dollar aan kankeronderzoek.
Bron: Good.is
Lees ook
Onderzoek: een blij hart is een gezond hart
Webshop Kitchenhugs: geen plastic meer in de keuken
Gezocht: kernachtig woord voor elektrische auto

1 reactie op “Mattel brengt kale barbie uit voor kinderen met kanker”

Reacties zijn uitgeschakeld.