Dit kun jij doen voor de klimaatzaak tegen Shell

Op 4 april startte Milieudefensie een rechtszaak tegen Shell, met als doel ze te laten stoppen met het veroorzaken van klimaatverandering. Ruim 10.000 Nederlanders hebben zich inmiddels aangemeld als mede-eiser. Veelal mensen die zelf hun best doen om klimaatverandering te stoppen en zich ergeren aan het feit dat Shell, de grootste vervuiler van Nederland, niets doet.

Shell vindt eigen plannen groen genoeg

Shell zegt dat het ‘t klimaatakkoord omarmt, maar daar blijkt in de praktijk weinig van. Ondanks het feit dat er in Parijs is afgesproken dat zoveel mogelijk olie en gas in de grond moet blijven zitten, blijft het bedrijf investeren in het vinden van niéuwe olie- en gasbronnen.
Uit onderzoek van Shell bleek in de jaren ‘80 al dat olie en gas rampzalige gevolgen kunnen hebben voor de toekomst. Sindsdien is het bedrijf alleen maar méér olie en gas gaan opboren. En dat niet alleen. Het geeft jaarlijks 22 miljoen euro uit aan lobbygroepen, die twijfel zaaien over het klimaat tot een kunst hebben verheven. Een blik in de boeken van Shell leert ons dat het in 2015 250 miljoen euro uitgaf aan  marketing en slechts  200 miljoen aan duurzaamheid. De praatjes van Shell zijn ontzettend groen, maar de daadwerkelijke investeringen allesbehalve.

Doe mee met deze rechtszaak

Shell gaat niet uit eigen beweging veranderen. Daarom startte Milieudefensie deze rechtszaak.  Zodat een rechter Shell dwingt van koers te veranderen. Doe mee. Maak van klimaat ook jouw zaak en word mede-eiser. Wil je weten wat je nog meer kunt doen om deze rechtszaak tot een groot succes te maken? Kijk dan op de website.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Milieudefensie.

Over de schrijver

2 gedachten over “Dit kun jij doen voor de klimaatzaak tegen Shell”

  1. Het op deze actie voeren tegen Shell zal niets positiefs brengen. Het is energieverspilling door mensen die de klok hebben horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. Doe het echte onderzoek en begrijp dat we olie helemaal niet nodig hebben om energie op te wekken. Ook niet met die idiote windmolens en zonnepanelen. We worden al tijden voor de gek gehouden en mogen niet weten dat energie overal is en ook overal, lokaal kan worden afgetapt. Dat mag niet van degenen die ons verslaafd willen houden aan de afhankelijkheid van hun producten. Maar goed, dat is zo moeilijk te bevatten, dat we gewoon doorgaan met klant te zijn van Shell en de rest, het vliegtuig te pakken naar weer een bestemming waar we geweest moeten zijn, of om te vluchten van onze eigen, onleefbaar geworden woonomgeving. Pak je smartphone, die je niet kan missen en vervuil de omgeving nog wat meer. Straks 5G en je bent echt een robot die helemaal niet meer zelfstandig hoeft na te denken, of zelf onderzoek te doen. Slaap lekker …

  2. Dan ga je je grootste tegenstander Shell oa Britse koningshuis vragen om zijn gedrag te veranderen. Shell is blij met elk bericht op internet, elke keer als je je laptop opendoet of met trein of auto ergens heengaat. Als je dan gelooft in de heilstaat van honger dorst ziekte en armoede, die erger is hoe de Batavieren hier leefden, waarom begin je dan niet om als de Amish te leven? Het kan wel hoor kaarslicht een petroleumlamp en een schip door mensen laten voortrekken. De vraag ik of het wenselijk is. Een volgende vraag is of olie niet abiotic is. Voortgebracht door processen diep in de aarde. Zoek educate yourself peak oil scam.

Reacties zijn gesloten.