Meest voedzame eten ter wereld

Sodaniechea, Flickr.com
Sodaniechea, Flickr.com

We weten allemaal wat ongezond eten is. Maar van welke voedingsmiddelen kunnen we wel wat meer gebruiken? Wij hebben het meest voedzame eten ter wereld voor je op een rijtje gezet.

Bessen
Bessen bevatten weinig suiker en veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Vooral bramen en zwarte bessen zijn supergezond.
Spirulina
Je kunt het kopen in een potje, maar je kunt het ook verwerken in een smoothie. Spirulina is een soort alg dat boordevol proteïne en mineralen zit.
Broccoli
Regelmatig broccoli eten verkleint je kans op kanker en heeft een positief effect op je stofwisseling. Verwerk broccoli in de soep, maak er een hartige taart van of doe het in de wok. Gewoon koken kan natuurlijk ook.
Chocolade
Cacaobonen bevatten veel vitaminen, mineralen en antioxidanten die goed zijn voor je huid, je hart en je brein. Je profiteert hier echter alleen van als je gaat voor cacaobonen of chocolade met tenminste 70 procent cacao.
Hennepzaad of kempzaad
Vezels, proteïne, essentiële vetzuren, antioxidanten, aminozuren, mineralen en vitamines, allemaal in één zaadje? Gebruik eens wat vaker hennepzaad. Lekker, veelzijdig en ook nog eens heel gezond. Hennepzaad wordt ook wel kempzaad genoemd.
Boerenkool
Maak tijdens de wintermaanden regelmatig een boerenkool klaar. Het bevat namelijk veel vitamines, mineralen, vezels en aminozuren. Ook zitten er in boerenkool antioxidanten die kanker kunnen voorkomen.
Spinazie
Eet verse spinazie gekookt of rauw, bij het avondeten of in een smoothie. Het bevat veel vezels en proteïnen en houdt je op een lekkere manier gezond.
Chia zaad
Als iets al duizenden jaren gebruikt wordt, dan moet het wel goed voor je zijn. Dat is in ieder geval zo als het gaat om Chia zaad. Het geeft energie, is goed voor de huid en helpt ook nog bij het afvallen.
Bron: Organic Authority
Lees ook
Curry werkt tegen kanker
Tussendoortjes zonder troep
De 5 meest misleidende voedselproducten van dit jaar

4 gedachten over “Meest voedzame eten ter wereld”

  1. Weer zo'n kwakzalver bericht, neem "als iets al duizenden jaren gebruikt wordt, dan moet het wel goed voor je zijn " Alkohol gebruikten ook de Grieken en Romeinen, maar is een zeer schadelijke stof

    1. nee dat de positieve mening van vele mensen voor jou @mark weer eens niet telt blijkt wel weer, feit is dat bv chia zaad goede eigenschappen heeft. Voor een eenvoudige uitleg gewoon even op wikipedia kijken. De eerste wetenschappelijke publicaties ondersteunen dit ook, maar er zijn nog niet veel onderzoeken gedaan.
      "Als iets al duizenden jaren gebruikt wordt, dan moet het wel goed voor je zijn." Lijkt me dat dit wel een goede aanbeveling is ja!

Reacties zijn gesloten.