Meet hoe rijk je bent

rijkAltijd goed om je salaris in perspectief te plaatsen…
Hoe rijk denk je dat je bent ten opzichte van de rest van de wereld?
Klik op Globalrichlist.com en vul daar je jaarsalaris in. Met een enkele muisklik zie je waar jouw inkomen staat ten opzichte van de wereldbevolking (en wat dit betekent voor je positie in een wereldwijde lijst-der-rijken).
Tip: kijk niet alleen naar je absolute positie op de lijst, maar vooral naar het percentage. Hoeveel % van de wereldbevolking doet het beter doet dan jij?
Daarna wel meteen netjes doorklikken natuurlijk.

5 reacties op “Meet hoe rijk je bent”

  1. @frissewind , persoonlijke informatie natuurlijk, dus ik neem het je niet kwalijk als je er niet verder op in gaat: maar ik was benieuwd of je daar het inkomen van je gezin hebt geteld, of je persoonlijk inkomen? (overigens heb ik ook geen idee van je burgerlijke staat, dus zoals ik al zei: misschien een beetje persoonlijk; aan de andere kant, jij begon ;))

    Voor wat betreft de inhoud: beetje vertekent het natuurlijk wel. Ons inkomen mag zich dan in het bovenste procent van de wereld bevinden (soms hoog daarin) maar onze lokale economische macht is niet navenant hoger. Immers, van 40000 euro/jaar kun je hier ook gewoon 1 huis, 1 auto en 1 gezin betalen. In Indonesie, Nicaragua of Kenia heb je het voor dezelfde standaard van leven een heel ander bedrag nodig.

    Het zegt m.i. vooral iets over de economische macht van het land waar je je geld verdient en dus waarschijnlijk uitgeeft, of tenminste waar je de belasting betaalt.

    1. Is grappig… Een andere manier van bekijken dat je tot de 0.33% rijkste der aarde toebehoort, is dat je je zou moeten schamen! Wil jij namelijk oprecht claimen dat je waardevoller werk verricht en waardevoller bent dan meer dan 99% van de mensen hier op aarde? Niks persoonlijks bedoeld hiermee hoor (ik ken je niet eens), maar ik probeer louter objectief op een andere manier te kijken naar je stelling!

Reacties zijn uitgeschakeld.