Gezocht: duurzame avonturiers voor bounty eiland expeditie

Foto: OMC Works

Op het Indonesische eiland Sumba hebben veel van de 650.000 inwoners geen toegang tot elektriciteit. Na 18:00 uur is het pikdonker. Zonder elektriciteit is het moeilijk voor de Sumbanesen om zich  economisch te ontwikkelen. Daarom is Ontwikkelingsorganisatie Hivos sinds vorig jaar bezig om  samen met de Sumbanese bevolking, Indonesische overheden en bedrijven het eiland binnen tien jaar te voorzien van 100% duurzame energie. Dit initiatief wordt Sumba, the quest for an Iconic Island genoemd. En ze zoeken nog mensen die een handje willen helpen door mee te doen aan een expeditie naar het bounty eiland.

Hivos wil laten zien dat duurzame energie in combinatie met armoedebestrijding op grote schaal wél mogelijk is. Sumba moet een voorbeeld worden voor andere arme eilanden. “Hivos heeft veel ervaring met duurzame energieprojecten. Het blijkt dat het in rurale gebieden veel goedkoper is om energie duurzaam op te wekken, dan om fossiele brandstoffen te gebruiken.” aldus Eco Matser, klimaatspecialist en projectleider van Hivos.
Sumba kent prachtige watervallen, een lekkere zeebries en vooral veel zon. Dat klinkt natuurlijk als een perfect vakantie-eiland toch? Ja, maar het zijn ook de essentiële elementen voor de opwekking van duurzame energie. Om Nederlanders meer te betrekken bij Sumba, the quest for an Iconic Island organiseert Hivos in de maand juni een expeditie naar Sumba.
Tijdens de 10-daagse reis worden vijf expeditieleden gevraagd om het Nederlandse publiek vanuit eigen perspectief te vertellen hoe het is om te leven op Sumba, dus zonder toegang tot energie. Gedurende de reis is het expeditieteam te volgen via facebook, waar blogs, foto’s en filmpjes te zien zullen zijn.
Hivos is per direct op zoek naar geschikte kandidaten. Hier kun je je aanmelden met een overtuigend verhaal, foto of filmpje over waarom jij mee moet op expeditie. Aanmelden kan tot 13 maart 2012.
Bron: OMC Works, Hivos
Lees ook 
Bamboe als alternatief voor katoen: de feiten op een rij
De wereld zonder tarwe
Zonnepanelen op je eigen dak: zo doe je het

Over de schrijver

1 reactie op “Gezocht: duurzame avonturiers voor bounty eiland expeditie”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020