Menzis geeft bonuspunten voor mensen die gezond leven

Foto: Mike Baird, Flickr

Menzis gaat punten geven aan mensen die gezonder leven. Met deze punten kunnen klanten van de zorgverzekeraar korting krijgen of een deel van het eigen risico. Naar eigen zeggen is Menzis de eerste verzekeraar ter wereld die met een dergelijk puntensysteem werkt. “Door als verzekeraar sterker in te zetten op preventie, willen we de alsmaar stijgende zorgkosten het hoofd bieden,” aldus bestuursvoorzitter Roger van Boxtel.
Advertentie
Zacht en langer fris: nu 20% korting op bamboe-ondergoed
In drie jaar tijd kunnen verzekerden maximaal 5000 punten sparen. De waarde hiervan kan oplopen tot ongeveer 250 euro aan kortingen. Mensen die bang zijn dat ze in hun privacy aangetast worden, hoeven niet bang te zijn: “We gaan ook geen Menzispolitie inzetten om te controleren of iemand daadwerkelijk is gaan sporten,” aldus Van Boxtel.
Bron: nu.nl, AD
Lees ook
Pittig eten houdt hart gezond
Is biologisch eten echt gezonder?
Klanten geven zichzelf 2% korting bij Albert Heijn

Over de schrijver

2 reacties op “Menzis geeft bonuspunten voor mensen die gezond leven”

  1. Meneer Van Boxtel (D66) speelt voor god en gaat punten geven aan mensen die gezond leven. Prima, maar dan wel even duidelijk zijn over de spelregels. Gaat het om fysieke of mentale gezondheid? Welke criteria denkt hij te gaan hanteren? Welke rol speelt erfelijkheid? Heeft een chronisch zieke ook kans op korting? Hoe denkt meneer Van Boxtel een en ander te gaan meten? Een nulmeting per gezin of persoon lijkt mij het meest zuiver. En over welke bedragen hebben wij het hier? Hoeveel korting krijg ik op mijn premie omdat ik mijn kinderen uit een onveilige situatie heb gehaald? Hoeveel korting krijgt mijn zoon die chronisch ziek maar wel aan het werk is en zijn eigen medicijnen moet betalen? Dit is geen wereldprimeur, dit is een ziek plan.

  2. Werkt dat met terugwerkende kracht….ik heb op wedstrijd turnen gezeten en 3 jaar mantelzorg gedaan en 40 x een halve literbloed gegeven daardoor ben ik nu nog steeds gezond en huppel ik nog drukdoende door het leven..mag ik mijn punten even vangen….

Reacties zijn uitgeschakeld.