Bee’s Wrap maakt plastic vershoudfolie overbodig

Vershouden Zonder Plastic. Foto: Saveur
Vershouden Zonder Plastic. Foto: Saveur

Vershoudfolie is zeer nuttig bij het goed houden van voedsel, maar er kleven ook grote nadelen aan. Vaak scheur je oneven stukken af die dan het voedsel maar deel afdekken, of juist veel te veel waardoor er teveel plastic verspild wordt. Verder is vershoudfolie, normaal gesproken, maar één keer te gebruiken en belandt daarna weer in de afvalbak. Bee’s Wrap biedt nu een goed alternatief.

Bee’s Wrap is bedacht door boerin Sarah Kaeck uit Vermont, Verenigde Staten. Het product is gemaakt van biologisch katoen, jojoba olie, bijenwas en boomhars. Het is een herbruikbaar alternatief voor plastic vershoudfolie. De Bee’s Wrap is water- en luchtdicht. Je kan simpel bijvoorbeeld een schaal luchtdicht afsluiten door gebruik te maken van de warmte van je handen. De bijenwas vormt zich door de warmte naar je handen, waardoor de Bee’s Wrap in staat is om elke oppervlak luchtdicht te sealen.

“Ons familieleven speelt zich veel af in de tuin en de keuken,” aldus Sarah Kaeck. “Het voedsel uit de tuin moet vers gehouden worden, maar vanwege de milieuimpact, werd plastic vershoudfolie steeds minder een optie voor ons. Ik kreeg veel tips van familie en vrienden, en kwam erachter dat door het toevoegen van bijenwas, katoen daadwerkelijk een goed alternatief voor plastic was. Na wat experimenteren kwam hier de Bee’s Wrap uit voort.”

De Bee’s Wrap is in vergelijking met vershoudfolie wel een beetje prijzig, het setje van drie die op de foto staat kost 18 dollar. Daar staat tegenover dat je het meerdere keren kunt gebruiken. Bekijk hier de website van Bee’s Wrap.

Bron: Saveur, Beeswrap

Lees ook
Een Romeinse anti-food waste tip: Rozenwijn!
[adrotate group=”2″]
Kijktip: De geheimen van voedselmarketing

1 gedachte over “Bee’s Wrap maakt plastic vershoudfolie overbodig”

  1. Pingback: Plasticloos leven kost tijd -

Reacties zijn gesloten.