Unieke herfstbestemming: ga met de auto naar Schotland

De herfst is een prachtig seizoen. Vanaf september rolt, in langzaam of juist razendsnel tempo, een rood-geelgekleurde deken over de natuur heen. Zo ook in Schotland. Ruig berglandschap verandert in bruin en oranje terwijl de weelderige bossen dieprode kunstwerken worden. Welkom in één van de mooiste herfstlanden van Europa!

Een reis naar Schotland in de herfst heeft veel voordelen. Ten eerste is het een stuk rustiger dan wanneer je in de zomermaanden gaat. En dat terwijl het er in het najaar net zo mooi is. In dit blog lees je alle redenen waarom een herfstreis door Schotland een must do is. Tuig jezelf op in je herfstjas, trek je wandelschoenen aan en stap in je auto voor een magische roadtrip door wonderschoon Schotland!

Schotland

De frisse lucht

Koud en klam in Schotland in de herfst? Nee hoor, juist lekker fris en koel. De thermometer geeft in de herfst een temperatuur tussen de 15°C en 8°C aan. Ideale temperaturen wanneer je de highlands in wilt duiken en wandeling wilt maken door rotsachtige landschappen. Adem diep in voor een zuurstofrijke vulling van de long en… gaan!

De intense kleuren

De kleuren van de Schotse herfst zijn intens: de kastanje-, eiken- en beukenbomen veranderen in diepgele kleuren, de naaldbmomen blijven helder groen en de bergen transformeren naar fel oranje. Tijdens je hike of rit door de natuur zul je volop genieten van dit prachtige kleurenpallet. Een pallet wat je op niet veel andere plekken zult zien.

Op Vakantie Naar Schotland

De heerlijke seizoensproducten

De herfst brengt, naast schone lucht en prachtige kleuren, ook heerlijke seizoensproducten met zich mee. En je vindt ze allemaal direct in de Schotse natuur: van paddenstoelen en peren tot bessen en pruimen. Schotland beschikt over dertien restaurants met een Michelin-ster. Gegarandeerd dat je hier deze lokale producten in een culinair jasje kunt proeven. Op verschillende plekken (voornamelijk de bekendste plekken zoals Isle of Skye, Edinburgh en Aberdeen) geniet je van dit alles in vega(n) stijl. Een aanrader is David Bann in Edinburgh. Hier geniet je in Schotse stijl van bijzondere vegetarische gerechten.

De actieve dierenwereld

Mensen duiken als de herfst zijn intrede heeft gemaakt onder een dekentje op de bank. Dieren doen het tegenovergestelde. Vooral de dieren in Schotland. Mannetjesherten gaan op pad om de concurrentie letterlijk uit de weg te slaan en Atlantische zalmen keren terug naar hun geboortegrond door tegen watervallen op te springen. Voor zeehonden is de herfst bovendien dé periode om baby’s te krijgen. Je kunt dus zomaar kleine zeehondjes langs de ruige Schotse kust zien spetteren.

Op Vakantie Naar Schotland

Bij de openhaard zitten

Wat is fijner dan na een intensieve wandeling door het ruige berglandschap bij een warme openhaard te zitten? Geniet na met een heerlijk glas Schotse whisky in de hand of warm op met een goed kop chocolademelk. Terwijl jij smult van de Schotse lekkernijen speelt op de achtergrond de plaatselijke band van het dorp de meest traditionele Schotse deuntjes. Schotser kan het niet!

Hoe kom je er?

Een optimale herfst roadtrip door Schotland laat je voor je uitstippelen door een Schotland reisspecialist. Noord-Europa specialist Voigt Travel heeft goede contacten met de lokale bevolking en kan je daarom op de meest bijzondere, en meest Schotse, plekken brengen. Op deze manier investeer je zowel in de lokale economie als in de optimale Schotlandbeleving.

Schotland bereik je met je eigen auto. Het hele jaar door vaart de DFDS ferry rechtstreeks vanuit IJmuiden naar Newcastle. Voigt Travel biedt speciale eigen auto herfstrondreizen aan waarbij de mooiste herfstlocaties geselecteerd zijn. Bekijk hier alle herfstreizen van Voigt Travel.

Dit is een gast-blog van Eline van Dam. Al vanaf jongs af aan fan van reizen, duurzaamheid, dieren en eten. Ze schrijft blogs en deelt tips over haar (duurzame) reizen. Lees ook haar blog over Zweeds Lapland en prachtig Noorwegen.

Over de schrijver

3 gedachten over “Unieke herfstbestemming: ga met de auto naar Schotland”

Reacties zijn gesloten.