Met deze code maak je van Google de nieuwe Kazaa

Google vindt alles wat zich op het web bevindt, dus ook mp3 bestanden die iemand op het web heeft gezet. De zoekmachine maakt het je echter wel erg makkelijk om mp3’s te vinden. Google is zo geprogrammeerd dat je met een code alle beschikbare mp3 of wma bestanden van een bepaalde artiest kunt vinden.

Test het zelf maar eens uit. Voer de volgende code in een Google zoekbalk en je vindt een hele collectie mp3’s van de bekende jazz zangeres Norah Jones:

-inurl:(htm|html|php) intitle:”index of” +”last modified” +”parent directory” +description +size +(wma|mp3) “Norah Jones”

Je kunt mp3’s van andere artiesten vinden door i.p.v. “Norah Jones” de artiest van je keuze in te vullen.

Ik ben benieuwd wat de platenmaatschappijen van deze mogelijkheden van Google vindt. Nogmaals, Google is een zoekmachine en vindt dus ook mp3’s. Maar of je het de illegale downloaders zo makkelijk moet maken met een speciale code?

Overigens, hier bij hetkanWel vinden we het belangrijk dat artiesten geld krijgen voor hun harde werk. Zie deze post dus niet als een aansporing je muziekcollectie aan te vullen met illegale waar, maar koop je muziek op legale wijze.

Links

Turn Google into your own personal Napster

Over de schrijver

12 reacties op “Met deze code maak je van Google de nieuwe Kazaa”

  1. Methyleenblauw zal er waarschijnlijk voor zorgen dat uw urine of ontlasting blauw of groen van kleur wordt. Dit is een normale bijwerking van het medicijn en veroorzaakt geen schade.

Reacties zijn uitgeschakeld.