Met deze eenvoudige supertip blijven bananen dagen langer goed

Koop je bananen en zijn ze voordat je het weet alweer bruin… Heb jij hier ook altijd last van? Erg smakelijk om ze zo te eten zijn ze dan niet. Daarom geven we je een simpele tip om je bananen langer goed te houden.

Het belangrijkste is dat je de bovenkant van je tros moet bedekken. Fruit als appels, peren, perziken en banaan geven een gas af als ze rijpen genaamd ethyleen. Dit zorgt ervoor dat het fruit rijpt. Bij bananen wordt dat via de stelen verspreid. Omhul daarom de bovenkant van een tros met een zakje of een ander (natuurlijk het liefst plasticvrij) materiaal zoals een bijenwasdoek. De luchtdichte afsluiting zorgt ervoor dat je bananen dagen langer goed blijven. Overigens worden trossen bananen in sommige winkels al met een plastic omhulsel op de bovenkant geleverd. In dat geval kun je het plastic gewoon laten zitten.

Mariko Margetson Rxuqda 9Rkk Unsplash

Tips tegen verspilling van bananen

Zijn je bananen al te rijp geworden? Geen paniek, je kan er heerlijke dingen mee maken! Denk bijvoorbeeld aan bananenbrood of banana nice cream. Voor banana nice cream vries je de bananen in stukken in om vervolgens met een scheutje plantaardige melk in een blender te mixen tot ijs. Zo krijg je niet alleen heerlijk romig, smaakvol ijs maar het is ook nog eens gezond. Bekijk hier onze reel om te zien hoe je het maakt:

Meer tips over wat je met overrijp fruit kan maken? Dat lees je hier. En die banenschillen? Zonde om ze weg te gooien! We zetten 10 opmerkelijke dingen die je met bananenschillen kunt doen voor je op een rij. Meer bewaartips om je groente en fruit zoals avocado’s langer goed te houden vind je hier.

Over de schrijver

23 gedachten over “Met deze eenvoudige supertip blijven bananen dagen langer goed”

Reacties zijn gesloten.