5 tips om je afval-voornemens groen te maken

297671536 68Dc5E91B8
Bron: Geff Rossi (Flickr.com)
De eerste weken van januari staan volledig in het teken van goede voornemens. Bij veel mensen zijn afvallen en ‘bewuster en groener leven’ twee belangrijke doelen voor het komende jaar. Door deze twee te combineren, eet je beter, beweeg je meer en bespaar je geld.
Minder vaak met de auto
Regelmatig naar de sportschool voor meer cardio? Onzin. Pak gewoon vaker de fiets. Als je fiets of loopt naar werk, winkel of kinderdagverblijf zul je merken dat deze activiteit een grote impact heeft op het verkleinen van je ecologische voetafdruk. Daarnaast doet de beweging wonderen voor je figuur.
Eet vegetarisch
Heb je problemen om je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen? Zorg dan dat ze het middelpunt worden van de maaltijd. Vervang vlees voor groente, bonen of soja-alternatieven. Dit zal je helpen om af te slanken en minder geld uit te geven.
Drink calorie-arm
Je kunt heel calorie-arm eten, maar dit volledig teniet doen door het drinken van caloriehoudende dranken. Zorg dus dat je suikerhoudende frisdranken en sappen weert uit je dagelijkse drinkpatroon. Drink in plaats daarvan (gefilterd) kraanwater. Je kunt er eventueel citroenen of limoenen toevoegen voor extra smaak.
Word vrijwilliger in de open lucht
Vrijwilliger worden doet vooral veel voor je eigenwaarde en is niet de snelste manier om af te vallen. Maar dat kan het wel zijn wanneer je je aanmeldt voor een buiten-activiteit. Bijvoorbeeld het planten van bomen, het onderhouden van paden of het ophalen van vuilnis. Op deze manier help je het milieu én krijg je extra lichaamsbeweging.
Doe je workout buiten
Zorg dat je jouw trainingen buiten doet. Je hoeft niet perse te sporten op de loopband en andere energieverspillende apparaten of in verwarmde kamers. Je zult merken dat je positieve energie krijgt van je outdoor-trainingen en dat je er zelfs naar uit gaat kijken.
Bron: Treehugger.com
Lees ook
Vier optimistische trends voor 2012
Het antwoord op de crisis is blauw
Duurzaam jaaroverzicht 2011

3 gedachten over “5 tips om je afval-voornemens groen te maken”

 1. elly leensvaart afvallen buiten wandelen,fietsen en gezond en
  Elly Leensvaart .buiten wandelen en fietsen,gezond en gedoseerd eten en drinken.
  Ook regelmaat en voldoende rust zijn belangrijk bij afvallen en stabilitijd.
  gedozeerden drinken

 2. En draag vooral geen apparatuur op je lichaam…. De (gepulste) elektromagnetische straling die daar vanaf komt is niet alleen ongezond voor jezelf , maar de gepulste straling is ook schadelijk voor de Natuur en Dieren…

 3. Mooie tekst en duidelijke tips.
  Aanvulling over hoe je kunt bewegen zonder dat je veel tijd kwijt of opgeeft staan hier op een video van Expert en ex-profvoetballer Dennis Rademaker. Hij legt ook uit waarom de dieet-industrie helemaal niet wilt dat jij blijvend gezonder wordt. Hier is de video http://bit.ly/AosHN0

Reacties zijn gesloten.