Met deze vijf technische snufjes is geld besparen op je huis makkelijk

366430554 487E0Aa175
Buitenverlichting Op Zonne-Energie. Flickr.com (Jscheib)

Wanneer je denkt aan geld besparen op de energierekening, denk je al gauw aan het isoleren van je huis. Maar met de opkomst van de Wifi en andere technische snufjes, hoeft renoveren niet de enige optie te zijn om minder energie te gebruiken.
De grootste kostenpost van een huis huis is het opwarmen en afkoelen. De huidige thermostaat waarop je een week-plan instelt zorgt er al voor dat je het onnodig verwarmen van je huis tot een minimum beperkt. Maar, nu zijn er thermostaten te koop die je via een smartphone kan bedienen. Voordat je thuiskomt, kun je van een afstandje de verwarming al wat oppiepen. Ook zijn er thermostaten die je huis kunnen indelen in zones. Zo zorg je ervoor dat kamers die je niet of weinig gebruikt niet onnodig opgewarmd worden. Samen kun je er zo’n 135 euro per jaar mee besparen.
Voor de verlichting van je tuin of voordeur kun je denken aan buitenverlichting op zonne-energie.
En om ander onnodige energieverbruik te voorkomen, kun je er bij de aanschaf van nieuwe apparaten opletten of ze zichzelf automatisch uitschakelen na bepaalde tijd. Of kies voor lichten met bewegingssensoren. Op die manier betaal je niet voor apparaten of lichten die per ongeluk aan blijven staan als jij weg bent.
Bron: Cleantechnica.com
Lees ook
Dingen die je kunt doen om je energienota laag te houden
De beste aanbieders van groene stroom

Over de schrijver

4 reacties op “Met deze vijf technische snufjes is geld besparen op je huis makkelijk”

 1. @Frissewind: Dit krijg je dan voor je neus.
  Your comment has been blocked because the blog owner has set their spam filter to not allow comments from users behind proxies.
  If you are a regular commenter or you feel that your comment should not have been blocked, please contact the blog owner and ask them to modify this setting.

 2. @Frissewind: Op dit:
  Beantwoorden
  Leave a Comment:
  Name (required)
  Email (required)
  Website (optional)
  Grijze achtergrond bij "grijze stroom Duitsland".
  is het onmogelijk te reageren. Doe je huiswerk.

 3. "De grootste kostenpost van een huis huis is het opwarmen en afkoelen"
  AFKOELEN? ruimtekoeling in woninegn is ongebruikelijk en lang niet iedereen heeft een vriezer.
  Gelukkig maar met alleen een (goede) koelkast kost het afkoelen weinig energie.
  "ander onnodige energieverbruik te voorkomen" ? Het grootste energieverbruik is vervoer zeker voor mensen die regelmatig vliegen. Wordt dat misschien als "nodig energieverbruik" gezien?

  1. Afkoelen van huizen is vooral in het zuiden van de Verenigde Staten een issue. Daar wordt veel electriciteit gebruikt voor airconditioning. Het artikel op Cleantechnica.com waarop dit artikel gebasseerd is, is kennelijk vooral op de Amerikaanse situatie geënt.

Reacties zijn uitgeschakeld.