Met deze vijf tips blijft je minerale make-up écht goed zitten

 

 

Mg 9699
Foto: Claudia Pietryga

 

Claudia Pietryga blogt over haar zoektocht naar duurzame cosmetica en andere mooie producten voor je lijf. Vandaag: vijf tips hoe je minerale make-up kunt aanbrengen.

Minerale make-up is hot. Het bestaat alleen uit natuurlijke mineralen zoals silica, mica en zink oxide, is niet getest op dieren, vegan-proof en bevat geen parfum, parabenen en chemische bindmiddelen waardoor het geschikt is voor de gevoelige huid. Daarnaast is de dekking beter, maar wel op een luchtige en natuurlijke manier.

 

  • Er zijn steeds meer vloeibare minerale foundations te koop, maar de klassieke minerale foundation zit als een losse poeder in een doosje met een tussendekseltje met gaatjes dat een sifter heet. Gebruik voor de minerale foundation een Kabuki kwast of andere grote poederkwast waarvan de haren stevig zijn en dicht op elkaar staan. Doe een heel klein beetje poeder in het dekseltje en maak vervolgens met je kwast ronddraaiende bewegingen in de deksel. Hierdoor gaat de poeder in de kwast zitten. Tik je kwast eventueel even af. Breng nu eerst luchtig aan en maak daarna ronddraaiende bewegingen op je gezicht. Op die manier werk je de foundation als het ware in je huid. Je kunt deze stappen herhalen totdat je tevreden bent met de dekking.
  • Je kunt dezelfde foundation ook als concealer gebruiken door het wat dikker aan te brengen. Of je neemt hiervoor een speciale minerale concealer, die bij sommige merken bisque wordt genoemd. Dit kan met je vingers of met een speciale platte concealerkwast. Je kunt eventueel nog een extra laagje foundation er overheen aanbrengen of afpoederen met een transparante minerale poeder.
  • Omdat minerale blush en bronzer goed gepigmenteerd is kun je het beste een duo-fibre kwast gebruiken. Deze kwast is heel luchtig en zal de blush of bronzer niet als een grote streep aanzetten. Maar het kan natuurlijk ook met een gewone blush-brush. Doe ook weer een beetje in de deksel, dep met je kwast en breng lichtjes aan op de manier zoals je normaal gesproken ook bronzer of blush aanbrengt. En ook hier is het toverwoord: less is more, dus bouw langzaam op.
  • Ook minerale oogschaduw is extreem goed gepigmenteerd. Gebruik voordat je het aanbrengt een oogschaduwbasis of een dun laagje minerale foundation op je volledige oog, dus je bewegend ooglid en tot aan je wenkbrauwbot. Gebruik een normale oogschaduwkast. Doe ook weer een beetje poeder in het dekseltje, dep met je kwast, tik even af en dep de oogschaduw op je ooglid. Niet draaien of vegen, want omdat de oogschaduw een losse poeder is krijg je geheid fall-out.
  • Tip: om te checken hoe zuiver je minerale make-up is kun je een beetje in een glas koud water doen. Als het blijft drijven zijn er kwalitatief goede mineralen gebruikt, als het zinkt niet.

Enkele merken zijn: Everyday minerals, Bare minerals, Cheeky Cosmetics, Moonminerals, Fresh Minerals, Rituals, The Body Shop en sommige bekende merken zoals L’Oreal hebben ook een minerale make-uplijn.

Tip: op Youtube zijn talloze filmpjes hoe je minerale make-up kunt aanbrengen.

 

Over de schrijver

1 gedachte over “Met deze vijf tips blijft je minerale make-up écht goed zitten”

  1. De merken die u hierboven noemt die Minerale Foundation en Oogschaduw in hun assortiment hebben zijn niet 100% natuurlijk.
    Ze bevatten ook nog ingredienten zoals parabenen, parfum e.d.

Reacties zijn gesloten.