Met deze vijf tips gooi je minder scheermessen weg en bespaar je geld

Klassiek Scheren 2
Foto: Datarec Via Stock.xchng

Worden jouw mesjes ook altijd zo snel bot? Baal je ervan dat je wegwerpscheermesjes weg moet gooien? Check snel deze vijf tips wat je kunt doen om groener te scheren en daarbij ook geld te besparen.

Ik heb me altijd afgevraagd hoeveel plastic en metaal op de wereld afkomstig is van wegwerp scheermessen.  Hoe mooi zou het zijn als fabrikanten scheerproducten á la ‘The Advanced wet shave razor’ van Ross Lovegrove durfden te produceren. Dit scheermes is ontworpen in 1993 en bestaat uit een handvat van acryl, een mesje van zirkonia-keramiek en zou veertig keer langer meegaan. Ik denk dat we met de huidige technische mogelijkheden overigens beter in staat zijn een mes te ontwikkelen dat nóg langer meegaat, maar ik denk niet dat de gevestigde merken daaraan mee willen werken. Ik blijf hopen en tot die tijd zou je onderstaande tips eens in overweging kunnen nemen…

  • Ben je een man? Je zou eens kunnen denken aan een enkelbladsmes of ook wel open scheermes genaamd. Neem wel even een cursus, lees je in of kijk tutorials op Youtube want een foutje kan grote gevolgen hebben. Je kunt ook op zoek gaan naar een klassieke of bijvoorbeeld Turkse kapper om jezelf eens van een scheerbeurt te voorzien en te kijken of het iets voor jou is.
  • Vind je een open mes te gevaarlijk of gedoe? Neem dan een klassiek krabbertje. Je draait of klikt er een speciaal plat mesje in die en doet er gemiddeld veel langer mee. Bovendien zijn de platte scheermessen een stuk goedkoper dan de bekende wegwerpvarianten. Je koopt er al eentje voor een tientje en de prijzen lopen op tot in de honderd euro. Ook te gebruiken voor dames.
  • Denk eens aan gerecyclede scheermesjes, zoals van het merk Amerikaanse Preserve. De handvatten van de mesjes zijn gemaakt van honderd procent gerecyclede yoghurtbekers. En die kleurtjes zijn erg handig om mesjes van gezinsleden uit elkaar te houden. Helaas is het merk niet in Nederland verkrijgbaar, maar je kunt ze wel online bestellen bij Amerikaanse of Britse webshops.
  • Slijp je gewone wegwerpmesje op een speciaal slijpapparaat, zoals de Razorpit. Op die manier kun je langer doen met je gewone wegwerpmessen. De reviews die ik tot nu toe heb gelezen waren best lovend, dus ik ga er binnenkort eentje aanschaffen om te testen.
  • Wel eens bij stil gestaan hoe milieuvervuilend al die metalen bussen scheergel zijn? En bovendien vaak huidirriterende stoffen bevat? Neem een biologische variant van bijvoorbeeld Weleda (te koop bij de meeste bekende drogisterijen) of een merk uit de reformwinkel. Of schaf een scheerkwast aan en neem scheercrème uit een bakje. Lekker nostalgisch.

Heb jij nog groene of duurzame scheertips?

Over de schrijver

2 reacties op “Met deze vijf tips gooi je minder scheermessen weg en bespaar je geld”

Reacties zijn uitgeschakeld.