Met deze volledig reflecterende fiets val je op in het donker

Bron: Missionbicycle
Bron: Missionbicycle

‘s Avonds fietsen in de stad kan soms gevaarlijk zijn. Zelfs met lichten aan kan je namelijk soms moeilijk gezien worden door automobilisten. De Lumen, een nieuw type fietsframe met een bijzonder reflectiesysteem, wil hier verandering in gaan brengen. Het volledige frame is namelijk bedekt in een retro-reflectieve laag. Licht dat de fiets raakt wordt volledig teruggekaatst naar de lichtbron in plaats van dat het licht verstrooid of verspreid wordt. Hierdoor schijnt de fiets ‘s nachts fel wit wanneer er licht op schijnt.

12995242444_50B6F239A9_Z

Het idee voor de Lumen kwam tijdens een nachtelijke fietstocht. “We zagen ‘s nachts fel reflecterende en dus goed zichtbare verkeersborden omringd door donkere fietsers, en vroegen ons af: waarom kan dit soort technologie niet worden toegepast op fietsen?” vertellen de ontwikkelaar van de Lumen op hun website. Het bleek dat de ‘retro-reflectieve’ technologie die in verkeersborden zit niet geschikt is voor een rond fietsframe. Gelukkig bracht het bedrijf Halo, dat verschillende patenten bezit met betrekking tot ‘retro-reflectie’, hier verandering in.

Dat fietsen supergezond voor je is, was natuurlijk al wel bekend. En mogelijk weet je ook dat je met fietsen bijna net zoveel calorieën verbrand als met fitness. En met de Lumen kun je nu ook gemakkelijker ongelukken vermijden.

Het bedrijf achter de Lumen is Mission Bicycle, uit San Francisco. Hun doel is om de mooiste, meest praktische en zelf aanpasbare fietsen ter wereld te bouwen. Je kunt op hun website zelf je fiets ontwerpen met het lumen design. Goedkoop is het allemaal niet, een Lumen frameset kost je al €499.

Leestip: Lees hier hoe deze slimme Groningers het voor elkaar krijgen om altijd met de wind mee te fietsen

Bron: Mission Bicycle

1 gedachte over “Met deze volledig reflecterende fiets val je op in het donker”

  1. Pingback: Filmpje: Fiets op avontuur in Japan - hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.