Met deze zeven tips ga je wallen te lijf

Undereycircles The Snarky Princess
Foto: The Snarky Princess Via Flickr.com

Heb jij er ook last van? Opgezette wallen of donkere kringen? Helaas zijn wallen erfelijk. Maar voordat je drastische maatregelen neemt zoals plastische chirurgie, probeer eerst enkele van deze natuurlijke truuks om ze minder op te laten vallen.
Wallen zijn vochtophopingen onder de ogen en bestaan uit vocht en vet. Donkere kringen zijn eigenlijk geen wallen, maar doordat de huid daar van nature dunner is of de de huid van het gezicht door vermoeidheid bleker wordt, zie je de haarvaten duidelijker.
De meeste mensen krijgen wallen door een gebrek aan slaap, door stress of een ongezonde levenswijze. Maar je kunt ze ook krijgen door medicijngebruik, allergieën, zwangerschap, hormoonwisselingen en door bepaalde aandoeningen aan de schildklier.

  • Leef gezond, drink genoeg water en neem voldoende rust.
  • Wallen kunnen ontstaan door een verkeerde vochthuishouding. Kalium heeft hier invloed op. Dit mineraal vind je onder meer in abrikozen, kiwi, pruimen, kersen, bananen, spinazie, venkel, champignons, artisjok en broccoli.
  • Een massage kan helpen om vocht af te drijven. Druk voorzichtig op de wallen met je vingers eventueel in cirkelende en kloppende bewegingen en werk vanaf de neus richting de slaap toe.
  • Ook koelen is een mogelijkheid. Leg een koud washandje, ijsklontjes in een theedoek of plakjes komkommer op dikke wallen.
  • Ook cafeïne zou helpen tegen wallen. Je kunt een koffiemasker maken van oude koffiedrab of zelfs koffiepads gebruiken.
  • Verleg de aandacht van de wallen naar mooi opgemaakte ogen, lippen of een frisse blush.
  • Donkere kringen kun je wegwerken met een concealer. Let daarbij op een concealer met een gele of oranje ondertoon zodat het blauw van een donkere kring wordt gecompenseerd. Kijk hier voor make-up tips.

 

Over de schrijver

1 gedachte over “Met deze zeven tips ga je wallen te lijf”

Reacties zijn gesloten.