Met Feng Shui je huis in balans brengen. Tips voor positieve energie

Je huis moet een fijne en veilige plek zijn. Maar hoe zorg je voor de juiste energie in huis? Feng Shui kan je hierbij helpen. Je huis is namelijk een supportsysteem dat je positieve energie kan brengen. Wij leggen graag uit wat Feng Shui betekent en hoe je het thuis kunt toepassen.

Feng Shui Designer

Bij hetkanWEL krijgen we regelmatig leuke berichten van onze lezers. Zo ook van Metha ter Velde. Metha is internationaal gecertificeerd Feng Shui Designer, dat betekent dat ze huizen energetisch in balans brengt, en ze vroeg zich af of ze wat tips kon delen. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen. Iedereen kan deze tips namelijk nu heel goed gebruiken, dus we namen contact op. Metha legt het ons uit.

Eeuwenoude filosofie

“Feng Shui is een eeuwenoude filosofie en een onderdeel van de Chinese geneeskunde. Letterlijk betekent het ‘wind – water’. Wind zorgt voor energie en water houdt het vast. Verder maakt Feng Shui gebruik van de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Elke richting en element geeft een andere sfeer – of energie – en daarmee kun je een ruimte creëren die gunstig is voor je persoonlijkheid en doelen.

Volg het gratis webinar: ‘Je eerste woning kopen’ op 9 of 10 november 
Je eerste woning kopen lijkt ingewikkeld. Daarom organiseert Triodos Bank een gratis webinar: ‘Je eerste woning kopen’. Wil je meer weten over wat er komt kijken bij het kopen van je eerste woning en wat je kunt doen om je kansen te vergroten? 
Meld je aan voor het webinar op 9 of 10 november.

Leven in harmonie

Kompas Feng Shui

Volgens de principes van Feng Shui leven we in harmonie met de natuur en onze omgeving. Het doel is om balans te vinden in je eigen woon- en werkruimte, want er is een directe relatie tussen gezondheid en de kwaliteit van de energie in huis. Feng Shui helpt om je te vertellen welke richting je positief kan beïnvloeden, wat de beste plek is om tot rust te komen, of welke plek jouw carrière en gezondheid ondersteunt. Het werkt eigenlijk als een soort accupunctuur voor je huis.

Begin bij de voordeur

Feng Shui begint bij de voordeur, want dat is de plek waar de Chi – energie- door naar binnenstroomt. Het is belangrijk dat de voordeur in perfecte staat is. Om de energie naar je voordeur te halen, accentueer je de ingang. Bijvoorbeeld door een mooie plant aan beide kanten van de deur en met verlichting. Als je meubels op de goede plek in je huis staan, stroomt de Chi soepel en optimaal naar alle kamers van je huis.

Volg het gratis webinar: ‘Je eerste woning kopen’ op 9 of 10 november 
Je eerste woning kopen lijkt ingewikkeld. Daarom organiseert Triodos Bank een gratis webinar: ‘Je eerste woning kopen’. Wil je meer weten over wat er komt kijken bij het kopen van je eerste woning en wat je kunt doen om je kansen te vergroten? 
Meld je aan voor het webinar op 9 of 10 november.

Opruimen betekent loslaten

Om dat voor elkaar te krijgen, is het noodzakelijk om op te ruimen. Opruimen betekent namelijk loslaten en ontgiften. Zodra we ons eigendom verminderen en daarmee ons huis ontgiften, heeft dat ook effect op ons lichaam. Zorg er vooral voor dat er geen rommel in de hal aanwezig is, dat is namelijk de plek waar nieuwe mogelijkheden binnenkomen en daar moet de Chi flow vrij kunnen doorstromen. Ook is het belangrijk om blokkades weg te halen. Bijvoorbeeld meubels die doorgangen blokkeren. Plaats de grootste bank tegen de muur, om de inzittenden te ondersteunen.

De kleur groen

Metha Ter Velde Feng Shui

Het element hout, in de vorm van planten en de kleur groen, kunnen je helpen om je gezondheid te verbeteren. Planten maken ook de lucht schoon en nemen vaak slechte vibes op. De kleur groen geeft rust. Een groene deken of andere decoratie heeft al effect, zoals bijvoorbeeld foto’s of posters van mooie landschappen, of bloemenprints. Daarnaast kun je ook een keer per maand je huis met salie smudgen (beroken). Dit doodt ziekteverwekkers in de lucht en verwijdert negatieve energie. Tenslotte helpt dankbaarheid. Dankbaar zijn voor de simpele dingen in het leven, kunnen je ontzettend veel positeive energie geven.

Op huisbezoek

“Ik help ook mensen met het in balans brengen van hun huis met een huisbezoek. Voorafgaand aan een huisbezoek heb ik persoonlijke gegevens nodig, zoals je geboortedatum en – tijd, een plattegrond van je huis, en het jaartal waarin het gebouwd is. Daarnaast vraag ik ook altijd of er aspecten zijn in je leven, die je wilt verbeteren. Daar kan ik me tijdens een huisbezoek dan op richten.
Tijdens het huisbezoek begin ik met mijn kompas. Dit is het praktische gedeelte. Ik loop ermee door het huis, maak notities van de ruimte en de posities van de meubels. Zo kan ik de locatie van je carrièrehoek in huis bepalen en de gebieden waar je aandacht aan moet besteden. Ik belicht ook aspecten van je omgeving, die minder positief zijn voor je geluk of gezondheid en je huidige situatie beïnvloeden. Ik heb een sterke intuïtie, ik voel eigenlijk gelijk aan hoe de energie is en dat werkt in mijn voordeel.”

“Wanneer ik een rapport uitbreng van het consult is het advies altijd beknopt en makkelijk te volgen. In de meeste gevallen gaat het vooral om het verwijderen van overmatig veel rommel, iets waardoor de energiestroom stagneert. Het hebben van een bron van positieve, vrij stromende energie is essentieel om jou en alle aspecten van je leven te voeden.”

Wil je meer weten over Metha? Dan kun je haar website www.methatervelde.nl
Foto: Natalie Timmerman

Over de schrijver