Met postzegelparken buurten groener en socialer maken

Een Postzegelpark. Foto: Kees Hoogeveen
Een Postzegelpark. Foto: Kees Hoogeveen
In de openbare ruimte in Nederland zijn veel anonieme (stenen) plekken, verwaarloosde pleintjes en onveilige openbare plaatsen. De Stichting Postzegelparken zoekt buurtbewoners die samen met de stichting deze plekken willen aanpakken.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
4 tips voor een bijvriendelijke tuin
Rotterdammers verbouwen groente, houden varkens, midden in de stad
Bij een postzegelpark worden de sociale aspecten en wensen van de buurt meegenomen bij de herinrichting van de fysieke ruimte. De invulling van de ‘publieke huiskamer’ wordt mede door de buurt bepaald. Zo is onlangs aan de Valentijnkade in Amsterdam de eerste buurtmoestuin van de Indische Buurt aangelegd. Ook worden de stadspostzegels gebruikt voor educatieve doeleinden, als speeltuin met schommels en boomhutten of als ontmoetingsplek voor de buurt. Vanuit de verworven gelden betaalt de stichting de eerste aanplant en daarna wordt de postzegel onderhouden door de buurt.

De Stichting Postzegelparken werkt met het Idealenkompas van Greenwish. Dat is een maatschappelijke marktplaats voor menskracht, advies, spullen en andere zaken die nodig zijn voor het realiseren van een goed doel.

Over de schrijver