Met smartphone beter dromen

Yutaka Tsutano, Flickr.com
Yutaka Tsutano, Flickr.com

Leuker dromen kan straks misschien wel met behulp van een smartphone. Professor Richard Wiseman wil een experiment uitvoeren waarbij een speciaal ontworpen app van een smartphone omtovert in een heuse ‘droomfabriek’ die dromen manipuleert. De smartphone met de app Dream:ON moet voor gebruik op het bed geplaatst worden. Op het moment dat de proefpersoon niet meer beweegt en dus droomt, worden geluiden afgespeeld die een prettig gevoel oproepen. Wiseman verwacht dat dit ervoor zorgt dat de dromen op een positieve manier beïnvloed worden.

Beter voor de productiviteit
Goed dromen is niet alleen leuk, maar ook veel gezonder. Wie goed slaapt en fijn droomt is vaak productiever en voelt zich beter. Toch is er nog maar weinig bekend over dromen en over of en hoe deze te beïnvloeden zijn. Met dit experiment hoopt Wiseman daar verandering in te brengen. De proefpersonen worden na verloop van tijd voorzichtig gewekt en mogen daarna hun dromen noteren. Die worden opgeslagen in een database.
10.000 proefpersonen
Het experiment zal worden uitgevoerd onder 10.000 proefpersonen. Zij zullen hun dromen ook delen via Facebook en Twitter. De resultaten worden na afloop gepubliceerd. Zelf meedoen kan ook: je kunt Dream:ON downloaden via iTunes of via de projectsite.
Bron: The Guardian
Lees ook:
Opstappen en wegrijden: Taiwan sneller dan Europa met elektrische scooters
10 apps voor een groenere lifestyle
Indiër plant 550 hectare bos, in z’n eentje