Met Sprinklr krijgt iedereen in de stad groene vingers

Foto: Sprinklr Buitenbox
Foto: Sprinklr Buitenbox

Sprinklr wil minder grijs en meer groen in de stad. Daarom inspireert deze startup zoveel mogelijk mensen om hun huis, tuin, balkon of kantoor te vergroenen met seizoenboxen vol duurzaam gekweekte planten. Geen groene vingers? Geen probleem: een app vertelt je precies wat je moet doen. Als launching customer kun je Sprinklr helpen om de eerste 200 boxen in Amsterdam en Utrecht te bezorgen.
Stedelingen die zich omringen met meer groen zijn gelukkiger en gezonder. Maar hoe zorg je voor meer stadsgroen? Sprinklr heeft het antwoord. Zij brengen de groene revolutie ook op jouw balkon, als je meedoet aan hun crowdfunding campagne. Je kunt bij Sprinklr intekenen op verschillende boxen met planten voor in- en om je huis. Er zijn speciale boxen met planten voor plaatsen in de zon, halfzon of schaduw.
Met de campagne wil Sprinklr zorgen dat de 200 seizoensboxen in Amsterdam en Utrecht worden verspreid. Als je meedoet, wordt de box half mei bij je thuis bezorgd in Amsterdam of Utrecht. Als je ergens anders woont, dan kun je de box simpelweg ophalen bij het team van Sprinklr.
Sprinklr wil niet alleen de stad groen maken, maar ook groen houden. Daarom krijg je bij bezorging van de Sprinklr box direct toegang tot een app die je direct voorziet van alle informatie over je planten en je een bericht stuurt als ze een beetje liefde of verzorging nodig hebben. Heb je specifieke vragen? Dan kun je deze via de app aan experts en kwekers stellen. Je krijgt dan binnen een paar uur antwoord.
De planten in de box van Sprinklr zijn biologisch en duurzaam. Dat is in de plantenbranche bepaald niet vanzelfsprekend. De meeste tuincentra en bloemisten verkopen planten van grote kwekers die hun planten met veel energie en een beetje gif groot jagen in hun kassen. Sprinklr werkt juist zoveel mogelijk met kleine biologische kwekers. Daarnaast wil de startup de bezorging van de boxen elektrisch, of in ieder geval CO2 neutraal uitvoeren. Eventueel wordt hiervoor ouderwets de bakfiets gepakt.
Suzanne, één van de initiatiefnemers van Sprinklr: “Ik merkte dat ik ieder jaar weer naar een groot, anoniem tuincentrum ging om met de verkeerde planten thuis te komen. Vervolgens wist ik niet hoe ik goed voor ze moest zorgen en gingen ze binnen een paar maanden dood. Super zonde! Dat hoorde ik ook veel om me heen. Dat moet makkelijker en beter kunnen, dacht ik”.
Zo is Sprinklr ontstaan. Inmiddels bouwen we met een team van developers, product designers, crowdfunding-, plantenexperts en kwekers aan een groene revolutie in de stad.
Ben jij een van de eerste klanten van Sprinklr? Je krijgt dan mooie aanbiedingen.

Over de schrijver

1 gedachte over “Met Sprinklr krijgt iedereen in de stad groene vingers”

 1. Annette Oostvogel-van Gent

  Jammer de link werkt niet.
  Had graag wat meer te weten willen komen over de box.
  Leuk initiatief !
  Wil wellicht meedoen met de crowdfunding
  Vriendelijke groet
  Annette Oostvogel-van Gent

Reacties zijn gesloten.