Vrijdag 21 juni wordt de zeekraalwijzer gelanceerd. Zeekraal groeit onder zoute omstandigheden en biedt een oplossing voor verzilting en droogte. Daarnaast is het erg lekker. Het wordt daarom in binnen- en buitenland steeds meer geteeld als zilte groente. In Nederland telen innovatieve boeren zeekraal in de zomermaanden en in de winterperiode neemt de import van verse zeekraal uit het buitenland jaarlijks toe. Helaas vind je tegenwoordig goede en slechte zeekraal door elkaar: de herkomst is onduidelijk, wat er mooi uit ziet heeft soms een bittere smaak of is houtig en zeekraal uit de kas wordt regelmatig verkocht als ‘wild’. De zeekraalwijzer moet dit probleem oplossen.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
/biologische-groente-en-fruitpakketten-van-beterbio/
Citroensap in je water: supergezond
De Zilte Kenniskring, een samenwerkingsverband van Nederlandse professionals in de zilte teelten, het initiatief genomen tot de Zeekraalwijzer. Op deze website vinden zowel de consument als de professionele inkoper alles wat je maar zou willen weten over zeekraal. Inclusief een koopwijzer, filmpjes waarop je kunt zien hoe je het kunt klaarmaken en smaakproeven met verschillende soorten zeekraal.
De zeekraalwijzer vind je hier
Met zeekraalwijzer kan consument goede zeekraal van slechte onderscheiden
- Geplaatst door St. Maarten
- 20 juni 2013
- Leven
Over de schrijver

St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur St. Maarten
Marten van der Meulen (St. Maarten) onderzoekt de andere kant van bekende verhalen, in de hoop dat de wereld anders, beter kan.
Ga naar alle blogs van deze auteur