Michael Pollan: “Samen eten vormt het fundament van democratie”

Foto: Poptech, Flickr
Foto: Poptech, Flickr

Als ouders en kinderen aan tafel eten, worden de waarden van de democratie doorgegeven, zegt Michael Pollan.
Journalist en schrijver Michael Pollan heeft een bijzondere kijk op de gezinsmaaltijd. Samen een gezonde, zelfbereide maaltijd nuttigen is volgens hem de basis van de democratie. Aan tafel met hun ouders leren kinderen wat er in de wereld speelt op micro- en macroniveau. De Amerikaan Pollan, die onlangs het boek Cooked: A Natural History Of Transformation publiceerde, zet zijn visie uiteen in The Guardian.
In de Verenigde Staten ligt Pollan onder vuur omdat hij beweert dat de opmars van junkfood en tv-maaltijden is begonnen toen vrouwen massaal begonnen te werken. Volgens Pollan heeft de voedselindustrie gebruik gemaakt van de wens van vrouwen om snel en efficiënt maaltijden te kunnen bereiden met kant-en-klaar producten.
Pollan zelf is pas laat begonnen met koken. Hij had al een paar succesvolle boeken over eten geschreven toen hij voor het eerst zelf begon te koken.
360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Mexico verzet zich tegen genetische manipulatie
Drones vervangen bijen
Gezondheid wordt door sociale status bepaald

Over de schrijver