11 tips voor een micro-avontuur tijdens de paasdagen

De paasdagen kunnen een uitgelezen moment zijn om je familie te zien, je spullen te minimaliseren, je woonkamer te veranderen, naar het tuincentrum te gaan of eieren te zoeken. Of je laat de boel de boel, pakt je spullen, slaat de deur achter je dicht en gaat op micro-avontuur. Waarheen? Wij geven je 11 tips, waar je niet ver voor hoeft te reizen en die je heel gelukkig zullen maken. Er zit vast iets voor je bij.
En heb je al plannen voor de Paasdagen? Dan doe je het lekker volgend weekend.

Schrijf je in voor een workshop of activiteit

Schrijf je eens in voor een workshop van iets dat volledig buiten je comfortzone ligt. Misschien is het schilderen, boetseren, mediteren, zingen, yoga of dansen. Het maakt niet uit wat het is. Grote kans dat je een nieuw talent ontdekt, interessante mensen ontmoet, of gewoon de dag van je leven hebt.

Bezoek een klimbos

De klimbossen in Nederland richten zich eigenlijk vooral op kinderen, maar waarom? Voor volwassenen is het net zo leuk om tussen in de natuur te klauteren, even te moeten slikken bij het afzetten en te vliegen aan een ziplijn.
Micro-Avontuur Rotterdam

Wees toerist in een (on)bekende stad

Amsterdam wordt dagelijks bezocht door miljoenen toeristen, maar steden zoals Den Bosch, Rotterdam, Den Haag en Zwolle zijn net zo leuk om te bezoeken en een stuk minder druk. Spring in de trein en bezoek een stad waar je (bijna) nooit bent geweest en laat je verrassen.

Trek je wandelschoenen aan en loop

We hebben in Nederland misschien geen bergen om te beklimmen, maar we hebben wel prachtige natuur. Zandverstuivingen, heide, landgoederen, het strand of de duinen. Het is allemaal even mooi. Zoek een route uit, pak je rugzak in, trek je wandelschoenen aan en vertrek.
Micro-Avontuur

Bezoek een festival, tentoonstelling, debat of concert in de buurt

Wat wordt er bij jou in de buurt georganiseerd? Misschien heb je geen idee. Ga je normaal gesproken nooit naar een debatavond? Probeer het een keer? Of die galerie waar je altijd langsrijdt, maar nooit naar binnen gaat? Stap over de drempel en wie weet heb je een bijzondere ervaring. Zoek online op activiteiten in jouw gemeente, of stap een informatiecentrum voor toeristen binnen.

Mountainbiken midden door de natuur

Een stukje fietsen tijdens de paasdagen, dat doet bijna heel Nederland, maar stap eens op een mountainbike. Die mountainbike kun je huren en vervolgens fiets je een van de honderd verschillende routes. Zoals op de Veluwe, met GPS en als je wilt met gids.

Kampeer in de natuur

Het is misschien nog koud, maar als je de juiste (warme) spullen hebt, kun je al prima gaan kamperen. Op de site van natuurkampeerterreinen.nl vind je waar je midden in de natuur kunt kamperen.

Ga op vogel-excursie

De natuur in met een missie is misschien nog leuker, dan gewoon een wandeling maken. Je kunt op zoek gaan naar bijzondere vogels. Met je verrekijker en een vogelboek, kom je een heel eind. Wil je meer diepgang? Boek dan een vogel-excursie onder leiding van een gids.
Micro-Avontuur

Doe een huizenruil

Heb je vrienden aan de andere kant van het land? Stel voor om huizen te ruilen. Zo ontdek je weer een hele andere kant van Nederland.

Ga Plastic Vissen

In de Amsterdamse grachten is tegenwoordig een stuk minder plastic te vinden en dat is allemaal dankzij Plastic Whale. Plastic Whale is een organisatie die van Amsterdams grachtenplastic boten heeft gebouwd. Op deze boten kun je samen met je vrienden een paar uur varen. Gewapend met een schepnet en voorzien van een hapje en een drankje, vis je de grachten schoon. En geniet je natuurlijk vanaf het water van Amsterdam.

Tenslotte: vraag een vriend(in) om tips

De beste tips voor een bijzondere dag krijg je misschien wel van een vriend of vriendin. Vraag wat hem/haar het afgelopen jaar het meest heeft verrast en doe het ook. Succes verzekerd.

Over de schrijver