Mijn naam is Toos, Toos Werkloos

Officieel ben ik vanaf vandaag Toos Werkloos. Werk-Loos. Werk-uh-loos. Totdat ik een nieuwe baan vind en, ‘The Secret’-denker als ik ben, die baan staat natuurlijk al om de hoek te wachten op mij. Ik moet alleen nog even afslaan…
Ik ben nog nooit werkloos geweest, sinds ik ben gaan werken in 2000. Wat heet – ik werk al sinds mijn vijftiende en heb altijd, naast mijn school en studie, een baantje gehad.

Werkloos zijn is dus totaal vreemd voor mij. Dus naast dat ik erg graag wil genieten van de pas verworven vrijheid, voel ik me nu – nog geen vier uur officieel werkloos – ook een beetje schuldig. Ik wil niet deze vrijheid weggooien aan nutteloos filmpjes kijken en staren naar mijn prachtige balkonnetje. Ik ben geen nutteloze Toos, ik wil graag een productieve Toos zijn!

Gelukkig hebben ze bij So Chicken een handige checklist bedacht, waarmee je je productiviteit kan opkrikken. Enkele nuttige tips:
1) Schrijf op wat je morgen wilt bereiken
2) Richt je in de ochtend direct op de vervelendste taak
3) Beloon jezelf steeds wanneer je iets hebt voltooid

Deze en meer nuttige tips staan op de website. Mocht je niet werkloos zijn en in wél een baan hebben, dan kun je ook productiever worden met deze checklist. Het is niet alleen voor de Tozen en Kozen Werklozen bedoeld. Nu kan ik met een gerust hart achterover leunen, ik heb namelijk de vervelendste taak al gedaan vanmorgen: mijn toilet is schoon.

8 reacties op “Mijn naam is Toos, Toos Werkloos”

 1. Oeh, hoe gaat ie nu? Op deze werkloze maandag?
  Ik blijf het jammer vinden dat je niet meer bij vrouw.nl werkt.
  Maar denk positief mee dat je binnen no time weer wat leuks hebt! 🙂
  (Kan niet anders; je bent goed, leuk. slim en enthousiast!)
  Die site ga ik zeker eens bekijken.
  Want ik heb toevallig net juist een vast contract. En daar moet ik wel even hard voor gaan werken om die ook te behouden natuurlijk.
  Liefs!!

 2. Nou Marlies, zolang je je maar niet bij Koos, Koos werkeloos aansluit is er niks aan de hand dus. Heel veel succes met je speurtoch, die leuke baan ligt gewoon ergens op je te wachten hoor! Komt goed!

 3. Het gaat helemaal goed komen met Toos Werkeloos! 🙂
  Misschien toch maar naar de Chippendales gaan en het artikel slijten aan de hele wereld?!
  Hou je er meteen een mooie man in string aan over!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020