Milieu-organisaties: Behalen doelen energieakkoord belangrijk dan ooit

“De alarmerende cijfers uit de Nationale Energie Verkenning (NEV) laten zien dat aanvullende maatregelen nodig zijn om de doelen uit het Energieakkoord te halen.” Dat zeggen de verzamelde milieu-organisaties Greenpeace, Natuur en Milieu, Milieudefensie, Natuur en Milieu Federaties, Wereld Natuur Fonds, Duurzame Energie Koepel, De Groene Zaak en Nederland Krijgt Nieuwe Energie in een reactie op de vandaag verschenen Nationale Energie Verkenning. Er moet volgens de organisaties “een stevig tandje worden bijgeschakeld.”

Volgens de organisaties zijn “cijfers uit de NEV zijn niet mals. Het energiebesparingstempo daalt dit decennium ten opzichte van het vorige.” Dit terwijl het behalen van de doelen van het Energieakkoord belangrijker zijn dan ooit: “Nu in het licht van de Oekraïnecrisis de wens van de Kamer groeit om minder afhankelijk te worden van de import van energie, is de noodzaak van het halen van de doelen uit het energieakkoord alleen maar groter geworden.”

De milieu-organisaties waren mede betrokken bij de totstandkoming van het Energieakkoord. De organisaties willen stevigere maatregelen om het isoleren van (koop)woningen te stimuleren of zelfs te verplichten. Ook zullen wind op land en zee “veel voortvarender aangepakt moeten worden.”

Bron: Greenpeace

Lees ook
[adrotate group=”2″]

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020