Milieuvriendelijker leven met je iPhone

De Iphone 5. Foto: Wikimedia Commons
De Iphone 5. Foto: Wikimedia Commons
Nog altijd zijn veel mensen zoekende als het gaat om eenvoudig milieuvriendelijke aanpassingen te maken aan hun leven. Dit is ook niet zomaar  even makkelijk voor iedereen. Gelukkig zijn er inmiddels verschillende app-ontwikkelaars in deze markt gesprongen, om dit milieubewust leven voor iedereen wat dichterbij te brengen. Zo zijn er apps voor je smartphone die ons leren bewuster om te gaan met bepaalde producten, minder weg te gooien, minder gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen en natuurlijk zelf het een en ander te repareren. Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet.

Fiets kapot? App biedt hulp

Is je fiets kapot, ben dan niet te lui en ga met de auto naar je werk of school, maar maak je fiets. Ook de niet ervaren fietsmakers onder ons kunnen dit eenvoudig. De app Fiets Repareren bied je alle advies die je nodig hebt om snel weer in het zadel te zitten.

Recyclemanager

Veel Nederlanders kunnen ook altijd nog een steuntje in de rug gebruiken met als het gaat om recycling. De app Recyclemanager is daar een goede steun in de rug voor. Hierdoor wordt het makkelijker je afval te scheiden. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar is ook nog eens kostenbesparend.

Waterverspilling tegengaan

De gemiddelde Nederlander verbruikt ongeveer 45000 liter water per jaar, een derde daarvan gaat op aan douchen en baden. De app Watersaver houd voor je bij hoeveel water je verbruikt en hoe ver je boven of onder het gemiddelde zit van Nederland. Daarnaast geeft de app tips over hoe je nog meer kan besparen en dus duurzamer kan zijn.

Neem eens een kijkje in de koelkast

Vergeet jij ook wel eens in de diepvries of koelkast te kijken om te bestuderen hoeveel producten je daar nog in hebt liggen. Met de handige Fridge Cookin’ app krijg je tips over wat te eten met de ingrediënten die je nog in de koelkast hebt liggen. Zo hoef je niets meer weg te gooien.

Hoe duurzaam eet ik eigenlijk?

De duurzaamheids-app van questionmark laat je zien welke producten, die je in de supermarkt koopt, duurzaam zijn en dan vooral op welke gebieden ze duurzaam zijn. Er kan naar 4 gebieden gekeken worden; volksgezondheid, milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. Zo kun je een weloverwogen keuze maken welk product je koopt.

Test deze apps zelf uit en bekijk hoe je snel en gemakkelijk duurzamer kan leven.

Over de schrijver

1 reactie op “Milieuvriendelijker leven met je iPhone”

Reacties zijn uitgeschakeld.