Minder depressief dankzij olijven en vis

Bron: jurvetson (Flickr.com)

Het eten van een mediterraan dieet verbetert het mentale welzijn en de lichamelijke gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria en de Universiteit van Navarra in Spanje. Al jaren bestaat het vermoeden dat het volgen van een Mediterraans dieet vele voordelen heeft. Inmiddels is bewezen dat het de kans op chronische ziekten vermindert en nu hebben wetenschappers het gebruik ook gekoppeld aan een betere geestelijke gezondheid.
Kwaliteit van leven
De wetenschappers volgden 11.000 studenten voor een periode van vier jaar. Zij ontdekten dat degenen die vasthielden aan het dieet van olierijk voedsel, zoals vis en zeevruchten, en een regelmatige inname van fruit, groenten, olijven, peulvruchten en noten veel hoger scoorden op kwaliteit van leven.
Gezond voedingsmodel
Hoofdonderzoek Patricia Henrmquez Sanchez: “De toenemende vergrijzing van de bevolking in ontwikkelde landen maakt het nog interessanter om uit te vinden welke factoren de kwaliteit van leven en gezondheid van de bevolking kunnen verhogen. Het mediterrane dieet is een belangrijke factor in verband met een betere kwaliteit van leven. Daarom kan het als een gezond voedingsmodel worden beschouwd.”
Bron: Daily Mail
Lees ook
Lekker shoppen in de AvondwinkelAfghaans internetcafé voor vrouwen brengt hoop op gelijkwaardigheid
Lekker en verantwoord kiezen voor jouw kleine

2 reacties op “Minder depressief dankzij olijven en vis”

  1. Het zou natuurlijk ook heel goed kunnen, dat de studenten die vasthielden aan het gezonde dieet, juist degenen zijn met extra aandacht voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dan komt die geestelijke gezondheid niet noodzakelijkerwijs door het eten, maar door hun aandacht voor zichzelf. Hoe weten die wetenschappers dan of het door het een of door het ander komt? Hebben ze daar überhaupt aandacht aan besteed?

  2. In De voedselzandloper van Kris Verburgh vindt je veel info over gezonde voeding en het voorkomen van ziektes, alles op wetenschappelijke basis. En lekker om te lezen!

Reacties zijn uitgeschakeld.