Minder neerslachtig met deze natuurlijke tips

522862348 203Bec34Fd
Bron: Ecstaticist (Flickr.com)

Er zijn honderd redenen waarom je neerslachtig kan zijn. Psychiater Lisa Ranking heeft een aantal natuurlijke manieren op een rij gezet die je stemming kunnen verbeteren. Dit zijn haar beste tips.

Eet je vrolijk met haring
Het stofje serotonine, dat in veel eten voorkomt, kan hetzelfde effect hebben als Prozac. Eet dus veel gezonde vetten, zoals kokosolie en voedingsmiddelen met een hoog gehalte omega-3 vetzuren (wilde zalm, sardines en haring). Maar ook een eiwitreikdieet verhoogt het serotonine-gehalte. Vermijd tevens cafeïne, want dit vermindert het serotonine-gehalte. Ook is het belangrijk om nooit een maaltijd over te slaan. Door de bloedsuikerspiegel stabiel te houden voorkom je stemmingswisselingen.

Vraag je af waarom je neerslachtig bent
Bedenk waarom je je neerslachtig voelt. Soms is dit gevoel een symptoom van een gebeurtenis op je werk, in je huwelijk of als je financiële problemen hebt. Als je eerlijk naar jouw leven kijkt, kun je erachter komen wat de basis is van jouw neerslachtige gevoel en hier iets aan doen. Bijvoorbeeld praten met een lifecoach of een therapeut.

Wees jezelf
Te vaak lopen we rond met een masker op en zijn we niet eerlijk over wat we voelen of wie we zijn. In de directiekamer, op het schoolplein en zelfs in de slaapkamer spelen we iemand anders. Kom in contact met je echte ik, bijvoorbeeld door het volgen van een cursus, en het humeur zal zichtbaar verbeteren. Meditatie kan hierbij helpen. Het is wetenschappelijk bewezen dat meditatie een positief effect heeft op de stemming.

Zonlicht
Een echt natuurlijk geneesmiddel is zonlicht. Ga naar buiten geniet van de zon op het gezicht. Dit verhoogt direct de vitamine D-spiegel en het humeur.

Bron: planetgreen.discovery.com

Lees ook:
Energierekening meer dan 100 euro omhoog: zo kun je fors besparen

Stroomcapaciteit in Japan sneller terug met groene energie

Thuis wiet kweken kost energie van 30 koelkasten