Minder plastic: schrijf je in voor het plastic dieet in mei

Minder Plastic

De hele maand mei gaan we bij hetkanWEL op plastic dieet. Daarmee willen we weer even onze reset button indrukken en onze neus op de feiten duwen. Want ongemerkt sluipt er op dagelijkse basis toch weer een behoorlijke berg plastic ons huis binnen. Gemiddeld gooien we in Nederland per persoon 24 kilo plastic per jaar weg. Dat bestaat voor meer dan een derde uit verpakkingen, die je thuis in een mum van tijd vanuit je boodschappentas in de prullenbak kiepert. Daarvan wordt slechts 9% gerecycled en dat resulteert bijna altijd in producten van een slechtere kwaliteit. 32% van ons plastic afval belandt ook nog eens in het milieu, met alle gevolgen van dien.

Wat gaan we doen?  

Dat kan anders en dat moet anders. En daar gaan we deze maand bij hetkanWEL een begin mee maken. We delen feiten en achtergrondverhalen, geven praktische tips en brengen interviews met mensen die zero waste leven en zich inzetten voor een afvalvrije wereld. Te beginnen bij Elisah Pals van Zero Waste Nederland, die deze maand haar kennis deelt in een online masterclass. Verder testen we jouw kennis met een kleine quiz en proberen we de zero waste producten van Dille & Kamille uit met ons testpanel.

Alles op een rijtje:

  • We beginnen met een enquête over jullie plasticverbruik. Zou je die voor ons willen invullen? Hiermee maak je kans op een cadeaubon van 25 euro van Dille & Kamille. De resultaten delen we later deze maand.
  • In onze content leggen we deze maand de nadruk op zero waste en het verminderen van plastic. We delen achtergrondinformatie, inspirerende interviews en praktische tips, want hoe pak je zoiets aan?
  • We versturen wekelijks een speciale nieuwsbrief met artikelen en informatie over het minderen van plastic, zodat je niks van deze maand mist. De nieuwsbrief stopt automatisch aan het einde van de maand. Je kan je hier inschrijven.
  • We hebben een besloten Facebookgroep gemaakt voor deelnemers aan ons plastic dieet. Hier krijg je elke week een opdracht en kan je tips en ervaringen uitwisselen met andere deelnemers. Via deze link kan je toegang vragen: leuk als je mee doet!
  • Elisah Pals van Zero Waste Nederland geeft 11 mei een online masterclass over het verminderen van plastic in je leven. Deze masterclass kost 9,99. Hier vind je meer informatie en kan je je inschrijven.
  • In samenwerking met Dille & Kamille testen we met ons testpanel verschillende zero waste producten voor thuis en voor onderweg.

Wil je nu alvast een overzicht met trick & trips over zero waste lifestyle? Bekijk dan deze pagina waar we alles over een zero waste lifestyle op een rij hebben gezet.