Minder verspillen met kinderen (video)

 Minder Verspillen Met Kinderen. Foto: Shutterstock
Minder Verspillen Met Kinderen. Foto: ShutterstockWe willen allemaal minder verspillen, maar met kleine kinderen in huis kan dat een stuk lastiger zijn. Ze eten hun bordje niet leeg, lusten het eten niet of besluiten dat het eten vandaag niet op hun bord, maar in hun haren hoort.

Minder verspillen met kinderen kan wel. Ik schoof aan bij Birgit en haar twee kleine boefjes om te zien hoe zij dat doet. Er zijn namelijk kleine en simpele trucjes die je kunnen helpen ook met kinderen minder te verspillen.

Video: Minder verspillen met kinderenVoor nog meer tips tegen voedselverspilling kun je Daisy Scholte volgen via Facebook en Twitter.

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Wat is jouw voedselafdruk?
Zo houd je uien langer goed
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.

Over de schrijver