Uit je hoofd en in je leven door mindfulnesstraining

(Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Gele Ster.) We neigen er naar om met onze denkgeest in het verleden te verkeren. We fantaseren over de toekomst of we houden ons bezig met oordelen over onszelf, anderen of situaties. Dit doen we op de automatische piloot. Aandacht brengt je terug in het moment, het hier-en-nu. Deze unieke mindfulnesstraining van Tessa van Dongen leert je hoe. Meld je nu aan voor de training in september en je krijgt 10% korting.

Trainen van aandacht

Als je aandacht traint, groeit je bewustheid van je lichaam, gedachten, gevoelens en ‘automatische’ patronen. Zonder te oordelen. Het zorgt dat je bewust kunt kiezen om hier in mee te gaan of om dit te doorbreken. Door (on)bewuste overtuigingen en (emotionele) patronen te herkennen en doorbreken, creëer je meer innerlijke rust om bewust te antwoorden en de juiste keuzes te maken. Deze mindfulnesstraining leert je om te stoppen, kijken en voelen wat er gebeurt. Vervolgens kun je bewust en gewenst te handelen.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’. Jij bent de sleutel tot verandering!

De mindfulnesstraining bevordert het contact met je lichaam en geest. Het ontwikkelt je bewustzijn, vergroot je zelfkennis en zelfvertrouwen. Hierdoor verbetert je concentratie, voel je meer ontspanning en vermindert angst en stress. Je leert om beladen emoties te integreren en jezelf emotioneel te voeden met onvoorwaardelijke liefde. Het resultaat? Bewust en aandachtig leven maakt je leven interessanter, levendiger en plezieriger.

Een basis- en verdiepingstraining in één

De mindfulnesstraining bevat de basisprincipes van mindfulness, gecombineerd met emotionele integratie. We werken aan groei op energetisch-, emotioneel-, mentaal- en fysiek niveau.
Daarbij maken we ook gebruik van geometrie in de vorm van afbeeldingen, meditaties én een geometrische constructie, genaamd ‘de Stargate’. Dit is een koperen constructie met geometrische vorm. Hij bevat diverse lagen bevat van zogenaamde ‘heilige geometrie’: de gulden snede en flower of life.
Wist je dat de hele schepping is doordrongen van geometrische patronen? Ook ons lichaam is opgebouwd uit heilige geometrie, zowel fysiek als energetisch. We noemen geometrie daarom ook wel de taal van de ziel. Deze taal komt puur en direct binnen en wordt door het onderbewustzijn herkend. Ze brengt onbewuste gevoelens en denkpatronen naar de oppervlakte, zodat je die in je keuzes om te handelen kunt integreren.

De trainer

Img 6515Tessa van Dongen is in 1996 als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener afgestudeerd aan de Hogeschool in Eindhoven. In haar eindstage deed ze ervaring op in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Vervolgens was ze 10 jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op de afdeling Kinderen en Jongeren in een algemeen ziekenhuis om kinderen en ouders te begeleiden in het voorbereiden en verwerken van ziekenhuisopnames. In 2007 startte ze haar Praktijk Gele Ster.
Naast een professionele ontwikkeling, maakte ze ook een diepgaand persoonlijk en intuïtief ontwikkelingsproces door. Ze leerde in de spiegels te kijken die haar werden voorgehouden door anderen en ze kwam oog in oog te staan met haar ‘hooggevoeligheid’. Deze eigenschap heeft Tessa van valkuil tot bijzonder ‘gereedschap’ getransformeerd.

Surfen op de golven van het leven

“Mijn ervaringen hebben me achteraf doen inzien dat je vaak eerst moet zien wie je niet bent, voordat je kan zien wie je wel bent”, vertelt Tessa van Dongen. “Het leven bestaat uit een aaneenschakeling van veranderingen. We streven allemaal naar een gelukkig leven, maar we kunnen geluk niet ‘vasthouden’. We kunnen gelukkige momenten alleen maar beleven.”
“Door bewuster te leren leven, kun je beter omgaan met de dualiteit van het leven. Door kracht te halen uit zowel de lichte- als schaduwkanten van het leven én de dualiteit in jezelf te integreren. Ik heb geleerd om vanuit een positieve levenshouding verstand en gevoel samen te brengen en te luisteren naar de stem van mijn hart, gedragen door onvoorwaardelijke liefde. Ik heb leren ‘surfen’ op de golven van het leven waarbij ik vanuit het hier-en-nu vertrouw op de synchroniciteit. Alles wat je ervaart op de reis in dit leven, heeft als doel je te laten groeien in liefde en thuis te komen in een liefdevol zijn met jezelf.”
Meld je nu aan voor de meditatietraining in september 2017 en ontvang 10% korting!
Meer weten over Mindfulness training? Kijk op de website van Praktijk Gele Ster.

Over de schrijver